Аваков: поліція заблокувала хресний хід у Києві через знайдену вибухівку

Аваков: поліція заблокувала хресний хід у Києві через знайдену вибухівкуНаціональна поліція заблокувала рух хресного ходу вулицями Києва через знайдену на шляху їхнього проходження вибухівку, повідомив глава МВС Арсен Аваков.
Учасників ходи планують перевезти автобусами.

\”Безпека громадян – вище релігійних ритуалів\”, – написав пан Аваков.

Він повідомив, що зранку на шляху хресного ходу знайшли муляжі мін та реальні бойові закладки.

\”Немає сумнівів у реальності загроз та провокацій\”, – написав пан Аваков.

Радник пана Авакова Антон Геращенко повідомив, що поліцейські виявили вибухівку на шляху хресної ходи у Києво-Святошинському районі на заході столиці.

\”Спеціалісти-кінологи поліції за допомогою службових собак на узбіччі доріг на шляху хресного ходу знайшли два муляжі вибухових пристроїв та дві бойові гранати з димовими шашками\”, – написав пан Геращенко у Facebook.

Раніше поліція повідомила про два дзвінки від невідомих, які повідомили про мінування у двох місцях на шляху хресної ходи.

Пан Геращенко пояснив, що дві закладки бойових гранат Ф-1 знайшли за 3-5 метрів від узбіччя. І у випадку вибуху вони загрожували учасникам хресного ходу.

За словами Антона Геращенка, задля уникнення теракту представникам Московського патріархату запропонували пересадити учасників хресного ходу в автобуси та доїхати до місця богослужіння безпечним маршрутом.

peredplata