Лещенко заявляє про наявність у «чорній касі» ПР платежів на користь «Свободи»

Лещенко заявляє про наявність у «чорній касі» ПР платежів на користь «Свободи»У «чорній бухгалтерії» Партії регіонів є згадки про отримання грошових коштів Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», заявляє народний депутат із фракції БПП Сергій Лещенко.

«У цих документах, які стосуються пана Манафорта (американський політтехнолог екс-президента Віктора Януковича – ред.), ми виявили платіж на користь партії «Свобода»… у розмірі 200 тисяч доларів», – заявив Лещенко.

Він закликав керівника НАБУ Артема Ситника «сказати, скільки разів і на яку суму згадується партія «Свобода» у документах, передані до Національного антикорупційного бюро України екс-першим заступником глави СБУ Віктором Трепаком.

«Щоб суспільство зрозуміло, що таке корупція, було б добре, щоб НАБУ оприлюднило усі 800 сторінок тіньової бухгалтерії. Тому я закликаю пана Ситника оприлюднити цю бухгалтерію», – сказав Лещенко.

Тим часом, у партії ВО «Свобода» назвали заяви Лещенка необґрунтованими і непідтвердженими. «Те, про що він заявляє, нехай опублікує, потім розмовлятимемо. Але, думаю, йому це навряд чи вдасться. Слова пана Лещенка коментувати – себе не поважати», – сказав у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна» голова секретаріату ВО «Свобода» Олександр Мирний.

Згідно з розслідуванням журналістів The New York Times, керівник виборчого штабу кандидата у президента США Дональда Трампа Пол Манафорт міг отримати 12,7 мільйонів доларів із «чорної каси» Партії регіонів, коли співпрацював з Януковичем.

15 серпня директор НАБУ Ситник підтвердив наявність прізвища Манафорта у списках «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. Разом з тим він наголосив, що наявність прізвища Манафорта не означає, що він дійсно отримував ці кошти, оскільки там стоять підписи інших осіб.

Манафорт заперечує отримання коштів із «чорної каси» ПР.

Джерело

peredplata