Арсеній Яценюк у Давосі: Парламентські вибори стануть тестом на європейськість України

Арсеній Яценюк у Давосі: Парламентські вибори стануть тестом на європейськість України  Лідер партії \”Фронт Змін\” Арсеній Яценюк на 8-му Українському ланчі в Давосі 27 січня закликав президента України зробити мужній і сміливий вчинок, який змінить курс розвитку країни – звільнити Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

«Сьогодні в руках президента змінити курс розвитку країни», – підкреслив він.

За його словами, і Янукович, і Тимошенко були кандидатами в президенти і очікували змін у житті. Зміни відбулися – один став президентом, зробивши другу в\’язнем. Але їх сьогодні об\’єднують дві перші літери нинішнього статусу – president (президент) та prisoner (в\’язень). (Арсеній Яценюк говорив в основному англійською).

«Зробіть мужній і сильний вчинок: декриміналізуйте статті ще радянського Кримінального кодексу, негайно проведіть судову реформу, щоб забезпечити проведення чесного суду і звільнити Тимошенко і Луценка», – звернувся він до президента.

«Вибори 2012 року стануть найбільшим випробуванням для влади і опозиції. Вони стануть тестом на європейськійсть України», – сказав лідер «Фронту Змін».

«Опозиція об\’єднана, і вона виграє цю виборчу кампанію. Ми відновимо баланс влади в країні», – заявив Арсеній Яценюк.

Він звернувся до міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта, що був присутній на ланчі, з проханням донести до Євросоюзу необхідність парафування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Арсеній Яценюк також торкнувся теми світової кризи. «Світ і далі використовує старі технології виходу з кризи: накачування економіки грошима, скорочення бюджетного дефіциту і створення робочих місць у державному секторі. Це було ефективно за часів великої депресії. Зараз капіталізм має змінити обличчя. Сьогодні основний капітал – це не гроші й активи, не нафта і газ. Це – інтелект і талант. Ось те, що виведе світ із цієї кризи», – підкреслив він.

peredplata