Віз нема. Візи будуть

Віз нема. Візи будутьНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-До теми про Безвіз повертаюсь лише з тієї причини, аби наші мудрагелі: Петро Порошенко і Павло Клімкін знову не пошили українців у дурні.
Отже Комітет Європарламенту із закордонних справ вчергове розгляне питання надання Україні безвізового режиму, і лише після цього питання Безвізу потрапить на розгляд до Європарламенту. (Нагадаю, що 27 вересня інший профільний комітет Європарламенту, а сме Комітет Європарламенту з громадянських свобод і внутрішніх справ проголосував за внесення України до списку країн, з якими ЄС вводить безвізовий режим).
Однак, скажу чесно! Рекомендації Європарламенту – тут не грають вирішальну роль. Необхідно, щоб всі країни Шенгенської зони погодитилися на надання безвізового режиму громадянам України. Проте якщо бодай одна країна не буде згодна – Безвіз може провалитись. Серед таких країн є, скажімо, Нідерланди.
Крім того, 11 жовтня питання надання Україні безвізового режиму повинні розглянути ще на засіданні Ради ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ Євросоюзу. Потім рутинні переговори між країнами Шенгену.
Ну, але ж якщо Петро Порошенко запевнив українців, що восени вони вже зможуть вільно подорожувати країнами ЄС – не збираюсь нікого розчаровувати. Просто запам\’ятайте цей пост.

peredplata