Помер відомий київський рекетир-авторитет

Помер відомий київський рекетир-авторитетВчора у власній квартирі помер В\’ячеслав Пересецький на прізвисько \”Фашист\” – легендарна особистість в середовищі оргзлочинності столиці. Вячеслав Борисович Пересецький народився 21 серпня 1946 р. у місті Махачкала. Був інвалідом 1 групи, проживав у Києві. На зорі перебудови одним з перших очолив ОЗУ, контролював центр Києва – Хрешатик і околиці. Його бригада відрізнялася безкомпромісністю, поставлене завдання виконували ціною людських життів.

В 1997 році \”Фашист\” став фігурантом кримінальної справи, що завершився судом. Згідно з матеріалами суду, Пересецький з товаришами вимагав у директора Київської птахофабрики Філатової передати йому під заставу два адмінбудинки і надати кредит у розмірі $2,8 млн. Слідство було завершено навесні 2000 року.

23 березня 2000 року він був засуджений за ст. 86-2 ч.2, 198-2 ч.3 КК України. Термін покарання – 8 років позбавлення волі. Сидів на посиленому режимі. Замішаним у злочині бригадирам його ОЗУ дали від 4 до 9 років позбавлення волі. Пересецький не був коронований в злодії, однак перебував у авторитет. Ще рік тому його бачили на зустрічі з кримінальними типами.

В останні роки він слабо впливав на кримінальну картину Києва. При ньому збереглося нечисленне, але активне кримінальне формування, здатне вирішити будь-яке протизаконне завдання.

У Пересецького, швидше за все, не залишилося спадкоємців, а його дорослий син нібито помер за кордоном. Таким чином, цей світ залишила одна з останніх легенд київського рекету.

Джерело

peredplata