Незалежні медики обстежують стан здоров\’я Юлії Тимошенко до 8 лютого

Незалежні медики обстежують стан здоров'я Юлії Тимошенко до 8 лютогоЗахисник екс-прем\’єр-міністра, народний депутат України Андрій Кожем\’якін заявляє, що міжнародний медичний консиліум повинен до 8 лютого провести незалежну оцінку стану здоров’я Юлії Тимошенко.

\”Єдиною вимогою залишається те, щоб до складу комісії не входили фахівці, які займають посади в Міністерстві охорони здоров\’я\”, – сказав Андрій Кожемякін на прес-конференції в Харкові після відвідування Юлії Тимошенко в Качанівській виправній колонії.

В той же час захисник підкреслив, що Юлія Тимошенко не відмовлялася від допомоги українських лікарів. \”Я знаю, що вже п\’ять шанованих для України медиків погодилися брати участь у цій комісії. До складу комісії також погодилися увійти іноземні фахівці – 2 з Німеччини, 3 – з Канади, і 3 – з Червоного Хреста\”, – уточнив він.

\”Стан здоров\’я Юлії Тимошенко не змінився. Зі мною вона розмовляла, лежачи\”, – додав Андрій Кожем\’якін.

Як відомо, в середині січня Юлія Тимошенко звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії з письмовою заявою про відмову від допомоги і ліків, що надаються тюремними лікарями.

Нагадаємо, що 6 січня приблизно о 22.30 Юлія Тимошенко раптово втратила свідомість відразу після прийому ліків, які їй надали співробітники колонії в зв\’язку з захворюванням ГРВІ.

Сусідка по камері Юлії Тимошенко почала стукати в двері, намагаючись викликати допомогу.

Незважаючи на постійне відеоспостереження в камері, яке, за інформацією Державної пенітенціарної служби, встановлено для безпеки ув\’язнених, лише через 20 хвилин до Юлії Тимошенко прибули тюремні медики, які почали реанімаційні заходи для того, щоб повернути екс-прем\’єра України до життя.

Остаточно вивести Юлію Тимошенко з критичного стану лікарям вдалося тільки після півночі. Протягом більше 2 годин тиск у екс-прем\’єра був катастрофічно низьким і становив 60/40.

В дві години ночі на 7 січня був терміново скликаний консиліум, який призначив проведення клінічного обстеження. Саме тому на наступний день Юлія Тимошенко була терміново вивезена в харківську лікарню, де було проведено клінічне обстеження (рентген, МРТ, КТ) і взято аналіз крові.
Повідомляє:
Tymoshenko.UA

peredplata