\”Моя відповідь Пінчуку\”: Соцмережі розлючені ідеєю зятя Кучми забути про Крим і заморозити війну на Донбасі

"Моя відповідь Пінчуку": Соцмережі розлючені ідеєю зятя Кучми забути про Крим і заморозити війну на Донбасі\”Справжня мета цієї статті Пінчука – не шлях до миру, а дорога до втрати держави. Нашої держави\”, – пише на своїй сторінці в Фейсбуці нардеп Ганна Гопко.

Стаття українського олігарха Віктора Пінчука в Wall Street Journal, де він запропонував Україні ряд хворобливих компромісів заради миру з Росією, викликала великий ажіотаж в інтернеті. У соцмережах активно обговорюють пропозицію олігарха пожертвувати анексованим Кримом і погодитися на заморожування конфлікту на Донбасі. Патріоти України пропонують своїм читачам ряд думок інтернет-користувачів з цього приводу.

Рефат Чубаров

\”Те, що Віктор Пінчук сором\’язливо називає \”болючим компромісом\” насправді є запрошенням нас, України і українців, включаючи Крим і кримських татар, до капітуляції.

Причому до капітуляції тотальної, самознищувальної, оскільки Пінчук не може не розуміти, що слідом за здачею Криму і Донбасу, відмовою вступати до ЄС і НАТО, Україна просто перестане існувати як незалежна держава.

Отже, те ще не вдалося ворогам добитися за століття – знищити українську національну гідність та вбити в нього віру у свою державоспроможність, Пінчук пропонує нам здійснити своїми руками.…Серед нас є ті, хто зможе вбити майбутнє свого народу?\”

Андрей Сенченко

Зять Леонида Кучмы обнародовал семейный план капитуляции для Украины.

Думаю, что украинское общество имеет все основания внести встречное предложение: вернуть стране все \”нажитое непосильным трудом\” и валить всем семейным кланом…\”

Hanna Hopko

\”Подивимося хто відмовиться від участі в так званому українському сніданку олігарха Пінчука при офіційному форумі в Давосі в січні 2017? Президент мав би перший продемонструвати приклад особливо після статті Пінчука

Стаття Пінчука — досконала вправа з викривлення реальності. Вміло маніпулюючи фактами та фактично погрожуючи українцям це більшою кількістю жертв, Пінчук водночас дає надію, яка насправді є обманом — російською пасткою. Пінчук розповідає нам як умилостивити ворога, виконавши його вимоги. І не каже, що треба робити, щоб перемогти ворога. Звідки в нього така впевненість, що якщо Україна відмовиться від європейської та євроатлантичної інтеграції, то війна припиниться? Україна вже оголошувала позаблоковість і хіба це зупинило Москву від втягування України в свою зону впливу? Сьогодні виглядає так, що щоб залишатись нейтральними — нам треба захищатись і не відступати, бо Росія не виконує договори і розуміє тільки силу.

Якщо Пінчук уже говорить про компроміс, то нехай почне з потреби відновлення довіри, що може статися лише за умови виведення Росією своїх військ і повернення Україні контролю над кордоном, в тому числі кримським.

Проведення будь-яких виборів на окупованих територіях так само не є можливим без реалізації вищезгаданих умов.

Ми всі розуміємо справжню мету цієї статті Пінчука. Шлях, який він пропонує — не шлях миру, а дорога до втрати держави\”.

Георгій Тука

\”В ті часи, коли Радянський Союз активно підтримував палестинців в їхній війні проти Ізраілю, був популярним такий анекдот:

Вчителька в класі запитує:

– Діти! Яких ви знаєте видатних полководців?

Маша тягне ручку:

– Кутузов! Він заманив французів в Москву, дочекався лютої зими і розбив їх.

-Добре, молодець! А ще?

Саша тягне ручку:

– Сталін! Він заманив німців, дочекався лютої зими і розбив їх!

– Так, молодець! Ще?

Вовочка тягне руку:

– Ясір Арафат (лідер палестинців)!

Вчителька здивовано:

– Хм… І в чому ж його талант???

– А він заманив ізраільтян в Палестину і тепер чекає, доки люта зима почнеться!

Я згадав цей анекдот, побачивши тези статті Віктора Пінчука.

\”Україні варто відмовитись від Криму, вступу в НАТО, в ЄС…\”.

Мене дивують такі тези. \”Відмовитись в короткостроковій і середньостроковій перспективі\”… Дуже схоже з \”Самопоміччю\”: \”відгородитись, накопичити сил і тоді…

\”Дочекатись \”лютої зими\”!!!

Панове стратєгі! А хто вам сказав, що Росія зупиниться на теренах Криму і частини Донбасу?! Сам Володимир Володимирович особисто? Чи його кум?

На мою думку, Україні варто

ВІДМОВИТИСЬ ВІД ПІНЧУКА.

p.s. І такий \”компроміс\” буде не такий вже й болісний…\”

Ігор Мосійчук

\”Олігарх Віктор Пінчук пропонує капітулювати перед Московією, змиритися з окупацією Криму та провести вибори в \”ДНР\” і \”ЛНР\”. Вважаю, що запропонований Пінчуком план – це шлях національної і державної зради. Після цієї заяви Пінчука його тесть Леонід Кучма має бути негайно відкликаний від участі в Мінських чи будь-яких інших переговорах з Московією, адже ні для кого не таємниця, що Пінчук та Кучма – одного олігархічного поля ягоди і мають однакові погляди. Що говорить Пінчук, те думає Кучма, і навпаки\”.

Петро Олещук

\”Шановна публіка.

Лише у нашому цирку на вас чекає дивовижний номер!

Український олігарх, що поставив в американській політиці не на ту коняку, – тепер намагається влізти в дупу переможцю, для чого навіть поспішає закликати Україну до \”болючих компромісів\” на сторінках американської преси.

Спроби влізти в дупу американському президенту.

Поспішайте бачити. Лише в нашому цирку!\”

Игорь Бигдан

\”Мой ответ Пинчуку.

"Моя відповідь Пінчуку": Соцмережі розлючені ідеєю зятя Кучми забути про Крим і заморозити війну на Донбасі

peredplata