Де покращення життя ще вчора?

Де покращення життя ще вчора?ЗАЯВА
Народного Руху України

щодо другої річниці президентства В.Януковича

25 лютого минає два роки руйнації нашої держави режимом Януковича. Під загрозою опинилися всі без виключення сфери суспільного життя. Топчеться все українське, національне. Космополітичний криміналітет усе нахабніше розширює зону своєї діяльності.
Янукович у своїй виборчій програмі обіцяв реформи практично в усіх сферах. Результат гарантувався теж приголомшливий – за п\’ять років Україна повинна увійти до двадцятки найпотужніших країн світу. Але яку з проведених реформ урядом Януковича не візьми – усі антинародні. Таких масових акцій протесту, які прокотилися по країні, за останні два роки ще не було. Мітингували і протестували усі: учителі, шахтарі, пенсіонери, студенти, чорнобильці, підприємці. Ніякими феноменальними досягненнями Україна, на жаль, не може похвалитися. Згідно з індексом економічної свободи The Heritage Foundation і The Wall Street Journal, Україна у 2011 році зайняла 164 місце, опустившись на понад тридцять пунктів. Усім громадянам України В.Янукович обіцяв \”покращення життя вже сьогодні\”. У результаті за ці два роки на посаді президента зросли борги із зарплат, чи не щокварталу піднімаються ціни на комунпослуги, газ, електроенергію, продукти харчування. За даними ООН, за межею бідності перебуває четверо з п\’яти українців. У рейтингу розвитку суспільства ООН Україна в 2011 році опустилася на 7 позицій і займає 83 місце. Не сталося ні обіцяного переходу до контрактної армії в 2011 році, ні іпотечного кредитування під 7 відсотків, ні 200 тисяч (за два роки) безкоштовних квартир бюджетникам, малозабезпеченим, молодим сім\’ям (за десять років було обіцяно виділити мільйон квартир бюджетникам).
Зате життя самого Віктора Федоровича справді покращилось. Він, за версією журналу \”Кореспондент\”, займає почесне третє місце після Барака Обами і Дмитра Медведєва за цифрами витрат різних країн на утримання своєї першої особи. На його утримання щодня витрачається 229 тисяч доларів (1 млн. 832 тис. гривен) при мінімальній середньомісячній зарплаті в країні тисяча гривен. Облгази, обленерго, \”Укртелеком\” та інші об\’єкти державної власності стають власністю хазяїв з оточення президента, статки яких на тлі зубожіння народу примножуються.
Завдяки здачі національних інтересів нинішньою владою, Чорноморський флот РФ перебуватиме на території України до 2042 року. Народних депутатів України навіть позбавили ініціативи вносити на розгляд Верховної Ради питання про денонсацію цієї угоди. Експансіоністські амбіції Кремля змусили В. Януковича та його команду відмовитись від курсу на євроатлантичну інтеграцію і проголосити незрозумілу «позаблоковість».
У світі, якщо і говорять про Україну, то виключно в контексті згортання демократії, запровадження диктаторського режиму, порушення прав людини, відсутності правосуддя і посилення цензури у ЗМІ. Сконцентрувавши у своїх руках усю повноту влади через підконтрольну більшість у Верховній Раді, Верховному та Конституційному судах, через право одноосібно призначати міністерів, керівників силових структур та адміністрацій Янукович жорстоко розправляється з лідерами опозиції та з усіма, хто незгодний з його режимом. Кинуто до в’язниці за сфальсифікованою справою екс-прем’єр міністра Юлію Тимошенко, триває судовий фарс над екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та низкою інших членів уряду Юлії Тимошенко. Цинічно порушено кримінальні справи проти чоловіка Юлії Тимошенко та її тестя. У судовому порядку переслідуються патріоти, які підняли руку на пам’ятник ката українського народу Сталіна.
Водночас команда Януковича повсюдно вичищає українську мову із вжитку. Ряд посадовців відкрито дозволяють собі наругу над державною мовою. Українська книжка загнана за межу фактичного знищення. Це саме стосується й українського кіно. Українську музику позбавляють підтримки і ліквідують квоти на вітчизняну пісню в радіоефірах. На сході України під виглядом «оптимізації ресурсів» закриваються, у першу чергу, школи з українською мовою навчання.
На тлі цих процесів, команда В.Януковича нав’язує українському суспільству та світові прокремлівський погляд на українську історію. Через підконтрольні суди влада позбавляє звань Героя України великих постатей українського минулого Степана Бандери та Романа Шухевича. З підручників історії тишком-нишком вилучаються сторінки про героїв Крут, Українську повстанську армію, а з програми з української літератури – твори про Голодомор в Україні 1932-1933 років.
У зв’зку з цим Народний Рух України закликає всі демократичні сили, весь миролюбний та працьовитий український народ згуртованістю та відповідальністю зупинити антиукраїнську навалу, не допустити у Верховну Раду під час виборів у жовтні нинішнього року представників провладної більшості – членів Партії регіонів, Компартії, Народної партії Литвина та їхніх прибічників.
Лише від нас — українців – залежить подальша доля України!

Слава Україні!

З повагою,
Прес-служба НРУ

peredplata