Росія може атакувати Україну з Придністров\’я – Порошенко

Росія може атакувати Україну з Придністров'я – Порошенко
Загроза повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну в даний час зберігається, заявляє президент Петро Порошенко.

Про це він сказав на оперативному зборі керівного складу Генштабу ЗСУ в середу в Києві, передає \”Інтерфакс Україна\”.

\”Загроза повномасштабної агресії з боку Росії нікуди не поділася. І ця загроза не тільки сочиться через неконтрольовані нами ділянки на Донбасі – вона нависає по всій лінії кордону з Росією, і навіть більше\”, – говорить глава держави.

За словами Порошенка, в безпосередній близькості до українських кордонів РФ розгорнула підрозділи своїх збройних сил чисельністю до 50 тис осіб.

\”Близько 470 танків, понад 1 тис 700 бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойових корабля\”, – розповів він.

\”Росіяни створюють нові, розширюють і модернізують наявні бази, інші об\’єкти військової інфраструктури. І ніякої гарантії, що це в один день не рушить на нас!\”, – підкреслив Порошенко.

Також президент побоюється, що Росія може застосувати військовий контингент в Придністров\’ї для нападу на Україну.

\”Російський військовий контингент на південному заході – в придністровському районі Молдови, неконтрольованому Кишиневом, теж може бути використаний в будь-який момент для атаки на нашу територію і загрожує нашим кордонам\”, – сказав він.

peredplata