НАБУ цікавиться, звідки дружина Насірова взяла 100 млн грн на заставу

НАБУ цікавиться, звідки дружина Насірова взяла 100 млн грн на заставуНаціональне антикорупційне бюро України направило запит Держфінмоніторингу щодо походження 100 млн грн, які були внесені дружиною тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова як застава.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України ініціювало перевірку законності походження коштів, внесених як застава за голову ДФС. Відповідний запит детективи бюро направили до Державної служби фінансового моніторингу України», – зазначили у НАБУ, повідомляє УНН.

Нагадаємо, 2 березня НАБУ проводила обшуки в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Насірову вручили підозру. Під час цього йому стало зле. За словами адвокатів, підозра була вручена, коли глава ДФС був вже непритомним, що є незаконним. Зараз Насіров перебуває в лікарні, у нього діагностовано інфаркт.

Насірова підозрюють у розкраданні понад 2 млрд грн.

На час розслідування Насірова замінить його заступник Мирослав Продан.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила взяти Насірова під варту, а також призначити йому заставу у 2 млрд грн.

Однак суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 100 млн грн.

15 березня дружина Насірова внесла за нього заставу.

Джерело: ЗІК

peredplata