Конгрес США розпочинає слухання щодо корупції у вищих ешелонах влади в Україні

Спеціальний комітет Конгресу США розпочинає слухання з приводу корупційної діяльності низки українських бізнесменів і політиків, серед яких – Ігор Кононенко, Валерія Гонтарєва, Віталій Хомутинник і Олександр Грановський та інших наближених осіб до Петра Порошенка. Про це повідомляє політичний експерт Ростислав Демчук.

Конгрес США розпочинає слухання щодо корупції у вищих ешелонах влади в Україні

Нова адміністрація Трампа, Конгрес і Сенат США готуються розслідувати системну корупцію української влади. Про це повідомив американський часопис PR NewsChannel.

У статті наводиться низка звинувачень до таких державних діячів України, як пані Гонтарева. Їй інкримінується співпраця зі структурами Януковича і допомога у виведенні 2 млрд грн, що на той час становило близько $ 200 млн. Ігор Кононенко згадується як близький друг Президента. А його діяльність пов\’язують з корупційними схемами, сірим експортом і виведенням коштів у офшори.

Окремо згадується і права рука пана Кононенко Олександр Грановський, пов\’язаний з рейдерськими скандалами SkyMall, схемами Сергія Курченко і Бориса Тимонькіна, в тому числі і за участю вищезгаданого депутата з БПП Сергія Алексєєва.

Крім того, уряду США пропонується звернути увагу на пропозицію Михайла Саакашвілі провести окреме розслідування по офшорним рахунках Віталія Хомутинника, який також був причетний до злочинного бізнесу Сергія Курченко і проданого братами Буряками «Брокбізнесбанку».
Конгрес повинен розглянути питання про створення спеціального комітету з розслідування фінансових злочинів українських чиновників: як призначених Петром Порошенком, так і обраних під тиском Петра Порошенка і його фракції БПП – повідомляється в публікації. Адміністрація Трампа повинна скласти список корумпованих українських політиків, запропонувати заходи щодо виправлення становища і перелік можливих санкцій. Вона також повинна розслідувати незаконний потік коштів в офшори і почати залучення українських політиків і їх фінансистів до відповідальності.

peredplata