Головний буковинський бютівець Іван Мунтян каже, що влада перешкоджає їхній діяльності + ВІДЕО

Головний буковинський бютівець Іван Мунтян каже, що влада перешкоджає їхній діяльності + ВІДЕОПро те, як влада намагалась зірвати Сокирянську районну парткоференцію ВО \”Батьківщина\”, як не хоче реєструвати зміни в керівництві партії, про незадовільну роботу місцевої влади та провал дворічного президентства Януковича розповів на прес-конференції голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

Зокрема, пан Іван говорив, що результат дворічної діяльності на посаді можна назвати лише ПРОВАЛОМ.

\”25 лютого, ми мали сумну дату в новітній історії України: другі роковини провального президентства Януковича, – розповідає головний бютівець Буковини. – Сьогодні час небувалого суспільно-політичного протистояння в Україні. Масові акції протесту на всіх рівнях стали нормою нашого життя. Лише в минулому році Чернівецька обласна партійна організація провела 28 протестних мітингів та пікетів. Все це результат правління Януковича впродовж двох останніх років.

Ми назвали прес-конференцію, приурочену цій даті, «Режим Януковича: два роки провалу». Бо такий результат дворічної діяльності на посаді можна назвати лише ПРОВАЛОМ.

Адже Янукович не виконав жодного пункту своєї передвиборчої програми. Більше того, кілька місяців тому підконтрольні та залякані главою держави суди спеціальною ухвалою дозволили йому не виконувати передвиборчих обіцянок. Але! Жодне рішення суду не звільнить його від відповідальності перед народом України.

Янукович обіцяв нам багато. А замість України Янукович вкладає сотні мільйонів доларів у вкрадене Межигір’я, літаки, яхти, конюшні та гольф-клуби. Зате за витратами з бюджету, Янукович – найдорожчий президент світу. І це – в одній із найбідніших країн Європи! У нього – золоті унітази та люстри. Особисто для нього прокладаються нові дороги, будуються вертолітні майданчики. У нього – найдорожчі вертольоти, найкрутіші іномарки в кортежі та новий авіалайнер майже за мільярд гривень.

Але й цього Януковичу замало. До Межигір’я він додав тисячі гектарів кримської землі включно із легендарною горою Аю-Даг. Заповідні місця, де 87 років гралися діти з Артеку, тепер стали мисливським угіддями власника Межигір’я.

Прізвище Янукович – в рейтингу найбагатших людей ще за підсумками першого року його президентства. Зрозуміло, що другий рік для нього особисто був не менш вдалим. Чи не щодня повідомляється про десятки виявлених фактів багатомільярдних корупційних схем.

Не відстає від Януковича його оточення. Вони привласнюють підприємства, землю… Дійшли вже до того, що вирішили «приватизувати» залізницю: щойно більшість ухвалила відповідний закон.

А життя простих людей в Україні кожний з нас щодня відчуває на собі. За два роки президентства Януковича ціни на продукти виросли вдвічі. Постійно збільшуються тарифи на «комуналку», телефонний зв\’язок, водопостачання, електроенергію.

Від післязавтра в Чернівцях знову подорожчають тарифи на воду, і це також завдяки центральній владі – команді Януковича. Сам Янукович і його урядовці постійно пояснюють свою безпорадність тим, що нібито їм залишили поганий спадок попередники. Але просте порівняння дій урядів – Тимошенко і Азарова – не на користь нинішньої влади (див. додаток-таблицю).

Коротко нагадаю про ті речі, які прийняті Януковичем і зачепили кожну родину. Підвищено пенсійний вік. Скасовано пільги чорнобильцям, афганцям, дітям війни. Масово закриваються школи, лікарні, аптеки і навіть залізничні станції. Новий податковий кодекс Януковича знищив сотні тисяч малих підприємців, позбавивши їхні родини засобів до існування. В селян хочуть за безцінь відібрати землю: Янукович планує зробити її товаром і зробити власністю «його Сім’ї».

Країна скочується в міжнародну ізоляцію. Янукович розварився з Євросоюзом, і в той же час не здатний знайти спільної мови на рівних з Росією.
Уся суть політики Януковича така: бідні стають ще біднішими, зате багаті – ще багатшими.

Щоб їх усіх там не змело народним гнівом, режим Януковича вдається до політичних репресій. Незаконно, безпідставно і несправедливо кинуто за грати Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, та інших опозиційних політиків. Придушується свобода слова і свобода зібрань. СБУ, МВС та прокуратура пресують всіх, хто має сміливість відстоювати свої права.

Газова справа проти Юлії Тимошенко розвалилася, і це очевидно не тільки для всього світу, який уже чітко сказав своє слово. Але ненависть Януковича не має меж.

Чим раніше піде Янукович, тим краще для кожного з нас. Вже сьогодні очевидно: Янукович не справляється і ніколи вже не справиться із ношею президента. Він не думає про народ, а посада для нього є лише інструментом збагачення його сімейного клану.

Тому ми вимагаємо від Януковича йти у відставку! Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення дострокових президентських виборів! Ми вимагаємо звільнення Юлії Тимошенко, яка єдина може протистояти режиму та вивести Україну з економічної прірви та міжнародної ізоляції!\”, наголосив Іван Мунтян.

Також на прес-конференції Іван Мунятн розповів, як влада намагалась зірвати проведення в Сокирянах районної партконференції.

\”15 лютого, відповідно до графіку проведення районних конференцій відбулася конференція Сокирянської районної партійної організації. Обрано нового голову районної організації, новий склад бюро, – розповідає Іван Мунтян. – Але районна влада Сокирян зробила спробу зірвати конференцію. Більше 10 осіб із числа колишніх партійців, сільських голів спробували увірватися в приміщення, де повинна була відбутися конференція. В той час, коли спецзагін від влади тримав облогу в одному приміщенні, конференція була проведена в партійному офісі.

Та вже 22 лютого в приміщенні районного територіального центру відбулося якесь зібрання, яке влада називає конференцією. В робочий час, в бюджетній установі із залученням працівників цієї установи, соціальних працівників району, сільських голів, працівників райдержадміністрації відбувається зібрання людей, які в цей час відповідно до чинного законодавства повинні виконувати свої функції на робочих місцях. Вела конференцію людина, яка в минулому році виключена із партії ВО Батьківщина. Це зібрання представляється як районна конференція Батьківщини. Начальник Сокирянського районного управління юстиції відмовляється приймати документи на реєстрацію змін в керівництві районної партійної організації, грубо поводиться з людьми. Вже підготовлено лист-застереження про можливу спробу ввести в оману районне управління з боку організаторів незаконних зборів. Направлені також в обласне управління юстиції та обласну прокуратуру депутатські звернення щодо поведінки начальника районного управління юстиції як державного службовця, який порушує чинне законодавство.

Ситуація в Сокирянах і на далі буде на контролі в обласної організації партії ВО «Батьківщина».Ця інформація подається не лише для ЗМІ, а для відповідної реакції з боку правоохоронних органів\”, – наголосив він.

Пан Мунтян переконаний, що саме голова Сокирянської РДА Козак прислав людей держслужбовців, аби ті зірвали партконференцію. Людей змушували туди йти під загрозою звільнення. А на нелегітимній партконференції навіть голову райорганізації обрали (цікаво, що проводили її люди, давно виключені з лав партії \”Батьківщина\”).

На запитання журналістів стосовно роботи місцевої влади за цих два роки, пан Мунтян сказав, що влада нічого хорошого не зробила. А оцінку її діям можна буде дати цьогоріч на виборах.

А щодо власне виборів, то Іван Мунтян наголосив, що одразу після проведення усіх партконференцій відбудеться праймеріз, де серед партійців не місцях обиратимуть кращих за рейтингом. Але, наголосив пан Іван, кандидатури на той чи інший округ будуть погоджувати з іншими опозиційними силами, аби висувати одного прохідного кандидата. Але всі кандидатури іншим опозиційним силам бютівці не віддадуть. Окрім того, сам Іван Мунятн має досить сильні депутатські амбіції і буде брати участь в праймеріз.

Що ж до справи винагороди за зраду, то на наше запитання, яка винагорода була буковинським зрадникам \”Батьківщини\”, пан Мунтян відповів, що з ними розплачувались не грошима, а посадами. Так, Маніліч отримав посаду заступника, а Сільва Віщук змогла влаштувати сина.

peredplata