Януковича – перед ясні очі опозиції

Януковича - перед ясні очі опозиціїОпозиція вимагає від президента терміново визначитися з датою та місцем публічної зустрічі

10 днів тому опозиційні депутати звернулись до президента України з вимогою про публічну зустріч для обговорення критичної ситуації в країні та шляхів виходу з неї.

Проте, окрім заяви Віктора Януковича «про постійне бажання зустрітися та відчувати настрої в парламенті» в одному з інтерв’ю, ані опозиція, ані народ України нічого так і не почули.
За цей час Україна ще більше наблизилась до прірви. Влада винесла ганебний та несправедливий вирок ще одному своєму політичному опоненту Юрієві Луценку та вступила в черговий конфлікт з Євросоюзом, що унеможливлює парафування Угоди про асоціацію з ЄС. Цього ж тижня в Україні зросли тарифи на воду для населення та ціни на бензин.
Парламентська більшість і президент не зробили жодного кроку щодо негайного виконання вимог, що містяться у Резолюції ПАРЄ. Йдеться, зокрема, про забезпечення незалежного лікування лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко поза межами колонії, зняття з екс-прем’єра політично-вмотивованих звинувачень та приведення до європейських вимог, як цього вимагає резолюція ПАРЄ, статей 364 та 365 Кримінального кодексу України, а також забезпечення повноцінної участі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка у парламентських виборах.
Влада знову демонструє безпомічність як у вирішенні проблем всередині країні, так і в зовнішньополітичних питаннях. Вона продовжує міняти місцями гравців у своїй команді, проте жодного ефекту від цього немає. Щоденні корупційні скандали за участі призначених цією владою чиновників, погіршення життя українців щогодини та зневага міжнародної спільноти – ось що приніс ще один тиждень цієї влади.
Опозиція іще раз звертається з вимогою до президента Януковича. Досить ховатися за розлогими й беззмістовними інтерв’ю та повідомленнями прес-служби. Настав час відповідати на питання, які хвилюють всю Україну.
Ми вимагаємо, щоб президент негайно оголосив про час та місце публічної та відкритої зустрічі з опозицією.

«Фронт Змін»
ВО «Батьківщина»

peredplata