Степан Спіжавка: Основна проблема на Буковині – це влада

Степан Спіжавка: Основна проблема на Буковині – це владаПротягом вихідних у низці сіл Заставнівського району відбулися зустрічі депутата Чернівецької обласної ради від ВО «Свобода» Степана Спіжавки з краянами. Під час спілкування з буковинцями, депутат обласної ради звітував про свою роботу та вислухав нагальні проблеми селян.

«Під час зустрічей з мешканцями сіл Самушин, Онут, Баламутівка, Ржавинці, Малий Кучурів я побачив, що проблеми у людей практично тотожні. Більшість з них пов’язані з небажанням влади виконувати свої обов’язки, або недбалим виконанням обов’язків», – зазначив Степан Спіжавка.
За словами депутата, серед основних проблем є незавершена газифікація сіл. «Люди за власні кошти зробили газову сітку у цих населених пунктах. Але до сьогодні до сіл не підведено газогін. Натомість пропонується нова смета, а отже, нові витрати, які знову ж таки, лягають на плечі селян. Ця проблема буде порушена у моєму запиті до органів виконавчої влади».
Не менш актуальним є відсутність опалення у сільських клубах. Наразі у цих закладах встановлені старі енергоємні опалювальні системи, які дуже дорогі у використанні. «До мене звернулися голови сільрад, які готові встановити електрообігрівачі у клубах, що значно здешевить експлуатацію цих закладів. Але виникає чергова проблема – необхідно переоснастити застарілі трансформаторні підстанції для збільшення подачі електроенергії. Цю проблему сільські громади не можуть розв’язати самотужки. Знову ж таки, необхідно через депутатський корпус впливати на виконавчі органи влади», – наголосив депутат.
Ще одна проблема, яка суперечить заявам влади, пов’язана із неможливістю селянам збувати сільськогосподарську продукцію власного виробництва. «Ми пам’ятаємо, як владники обіцяли створити на ринках області торгові місця для селян, де вони могли б збувати без посередників свою продукцію. У селі Баламутівка люди скажуться, що в Чернівцях неможливо продати продукцію на ринках – усі місця заполонили перекупники. Селянам пропонують здавати їх товар за вкрай низькими цінами аби потім перепродати його значно дорожче».
«Я вже навіть не згадую про стан доріг у сільській місцевості Заставнівського району. У мене склалося враження, що основними проблемами на Буковині, окрім доріг та всього іншого, є така «діяльність» влади», – підкреслив Степан Спіжавка.

peredplata