Україна кримінальна

Україна кримінальнаУпродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6568 заяв про злочини.

В одному з селищ Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1992 р.н. Попередньо встановлено, що він уночі 3 березня в згаданому селищі, з метою крадіжки, зайшов до будинку місцевого жителя, спричинив смертельні тілесні ушкодження господарю та його співмешканці, після чого викрав мобільний телефон.
У Святошинському районі міста Києва 8 березня на місці скоєння злочину затримано киянина, двох жителів Київської області та жителя Вінницької області (1986-1991 р.н.). Попередньо встановлено, що вони в згаданому районі столиці зламали двері запасного виходу адміністративного будинку районної ради й, з метою крадіжки, намагалися проникнути до вказаного приміщення.
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано киянина, 1978 р.н., без постійного місця роботи, у якого вилучено 2 г героїну.
У Шевченківському районі міста Києва 8 березня на вулиці затримано громадянина однієї з африканських республік, 1986 р.н., у якого вилучено 50 г марихуани.
У місті Харків на станції залізничного вокзалу у вагоні поїзда затримано жительку Запорізької області, 1960 р.н., у якої вилучено 3,9 кг канабісу.
В Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб банку. Вони впродовж 2004-2012 років оформили ряд фіктивних кредитних договорів, унаслідок чого незаконно заволоділи коштами вкладників указаного банку на загальну суму 1,3 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб виробничого кооперативу. Вони, у порушення вимог Законів України “Про відходи” та “Про охорону навколишнього природного середовища”, під час проведення ремонтно-будівельних робіт дитячого дошкільного закладу здійснили складування будівельних відходів на земельній ділянці площею 800 квадратних метрів, що призвело до її засмічення. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму 1,1 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.239 КК України (забруднення або псування земель).
На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили членів конкурсної комісії державної установи. Вони в 2007 році, на підставі підроблених документів, наданих для участі в конкурсі за програмою “Здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів”, незаконно включили одно з фермерських господарств до списку підприємств, що мають право на отримання часткової компенсації процентної ставки за кредитною лінією. Таким чином державі завдано збитків на суму понад 237 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Івано-Франківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника військового комісаріату. Він вимагав та отримав 1 тис. доларів США хабара від призовника за сприяння у звільненні його від проходження строкової військової служби. Військовою прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).
В одному з селищ Кіровоградської області 27 лютого цього року в будинку місцевої жительки було знайдено мертвими з травмами голови господарку та її сина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано іншого сина потерпілої, 1975 р.н. Попередньо встановлено, що він увечері 23 лютого в зазначеному будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убив дерев’яною палицею потерпілих.
В місті Одеса 3 січня цього року у своїй квартирі було знайдено мертвим з травмою голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя, 1989 р.н. Попередньо встановлено, що він 31 грудня минулого року на вулиці вказаного міста під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.
У місті Чернігів в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів та жителя одного з селищ області (1957-1987 р.н.). Попередньо встановлено, що вони, з метою заволодіння квартирою жителя міста Чернігів, 1964 р.н., у період з 6 по 9 лютого цього року, насильно утримували останнього у своїй квартирі. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).
В місті Одеса 14 лютого було скоєно розбійний напад на місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину викрито раніше затриманого за скоєння аналогічних злочинів іншого місцевого жителя, 1975 р.н.
У місті Севастополь 6 березня в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів (1984-1987 р.н.) та громадянина сусідньої держави, 1987 р.н. Попередньо встановлено, що вони вранці цього ж дня на вулиці вказаного міста відібрали у місцевої жительки, 1992 р.н., мобільний телефон, 200 грн. та ювелірні вироби.
В місті Іллінці Вінницької області 7 березня надійшло анонімне повідомлення про закладання вибухівки в приміщенні загальноосвітньої школи. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель одного з селищ області села, 2002 р.н., учень загальноосвітньої школи.
У місті Хмельницький 7 березня до міліції по спецлінії “102” зателефонував співробітник лікарні, 1959 р.н. Він заявив, що декілька хвилин тому на його службовий телефон зателефонував невідомий і повідомив про закладення вибухівки у приміщенні лікарні. На час проведення обстеження було евакуйовано 342 пацієнтів та працівників лікарні. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель одного з селищ області, 1987 р.н., без постійного місця роботи (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері).

У місті Сімферополь затримано місцевого жителя, 1976 р.н., у будинку якого вилучено 1,2 кг вибухівки та два електродетонатори.
В місті Севастополь працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю банку. Вона в 2009 році надала до суду фіктивні відомості про наявність кредитної заборгованості в місцевого жителя, унаслідок чого вказаний банк отримав право власності на будинок останнього (перебував в іпотеці). У подальшому зазначений будинок було реалізовано, чим завдано місцевому жителю збитків на суму 2,3 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).
В Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державної установи. Вони в 2010 році завищили обсяги виконаних робіт з ремонту автомобільної дороги, чим завдали збитків державі на суму понад 520 тис. гривень. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державної установи. Вони в 2008 році, без проведення тендерних торгів, придбали в товариства з обмеженою відповідальністю за завищеною вартістю фрезерні верстати, чим завдали збитків державі на суму понад 220 тис. гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника інспекції. Він вимагав та отримав 400 доларів США хабара від жителя одного з селищ області за сприяння йому в отриманні посвідчення тракториста-машиніста. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

peredplata