Москаль хоче судитися з Чернівецькою облрадою в іншій області

Москаль хоче судитися з Чернівецькою облрадою в іншій областіНародний депутат України Геннадій Москаль хоче судитися з Чернівецькою облрадою в іншій області. Відповідне клопотання, як і низку інших, відхилили судді Чернівецького адіністративного суду. 7-го березня розглядався позов \”фронтовиків\” до облради. Нагадаємо, опозиційні депутати вимагають обрати голову обласної ради та скасувати рішення про прийняття обласного бюджету на 2012 рік. Після низки перенесень термінів і процедурної тяганини це засідання було цікавим на заяви і події.

Суперечка між опонентами почалася ще в коридорі. Однак, особисті образи не переставали лунати і під час засідання. Суд нарешті у повному складі: колегія з 3-х суддів, позивач із представником, відповідачі та представник фінуправління облдержадміністрації в якості третьої сторони. Перша перемога – за \”фронтовиками\”. Клопотання Г.Москаля про залучення до справи протоколу засідання фінансового комітету обласної ради як доказу долучили до справи. Проте, перша перемога виявилась останньою. У залі засідань Геннадій Москаль зачитав лист-звернення депутатів облради, у якому вони просять прискорити розгляд справи, котра, на їхню думку, блокує роботу обласної ради. За словами нардепа, це прямий прояв тиску на суд. Цю ситуацію він почергово просив розглянути Міністра внутрішніх справ Захарченка, Генпрокурора Пшонку та долучити до справи.

– Суд, на місці порадившись, ухвалив у задоволенні залучення та допиту свідків відмовити за безпідставністю. Оскільки вважає, що вказане клопотання не стосується предмету спору.

Сторона відповідача з рішенням повністю погодилась. А самі заяви нардепа-\”фронтовика\” назвала спробою затягнути суд. – Ми вважаємо,що це звернення абсолютно не стосується предмету позову. Предметом позову є нібито бездіяльність Чернівецької обласної ради і нібито незаконність рішення про обласний бюджет на 2012 рік. Тому, щоб не затягувати, не нагромаджувати докази і документи, ми вважаємо, що це клопотання не підлягає задоволенню, – сказав Микола Юзьків, заступник начальника юруправління виконавчого апарату Чернівецької облради.

За першою відмовою пішли й інші. Спочатку Г.Москаль попросив у суду провести правову експертизу предмету спору: – У задоволенні клопотання позивача про призначення експертизи відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає.

Далі нардеп попросив надати рішення суду про відмову на руки, щоб з\’ясувати, чому суд не задовільняє його позови. Відповідь – така ж. Отримавши 3 відмови поспіль, Г.Москаль попросив оголосити перерву, аби він мав час скласти заяву про відвід суду.

– Якщо ми змінимо склад цієї колегії, завтра Огороднік може сформувати іншу колегію. Питання листа не знято. Воно могло бути знято на судовому засіданні, але суд не захотів цього зробити. Тому ми будемо просити відвід всього окружного і передачу його в іншу область, де немає ні Папієва, ні облради, де суд буде незалежний, неупереджений і підкорятися тільки закону, – підкреслив Геннадій Москаль, депутат Верховної Ради.

Проте, таке звернення суд також не підтримав. Після довгих нарад склад суду вирішили замінити незмінним. – Якщо уже народний депутат України в суді не може домогтися справедливості, тоді чи зможе українець чи громадянин Чернівецької області добитися справедливості? Думаю, що ні, – зазначив Г.Москаль.

Справу продовжать розглядати 26-го березня. До того Геннадій Мрскаль пообіцяв надати висновки київських експертів щодо правомірності роботи обласної ради у питанні судового спору.

Джерело

peredplata