Українці люблять опозиціонерів більше, ніж владу

Українці люблять опозиціонерів більше, ніж владуУкраїнців стала більше цікавити опозиційність політиків і вони вважають опозиційність позитивною характеристикою.

Про це йдеться у результатах дослідження компанії InMind та групи SA Political Communications, які були проведені в лютому 2012.

В ході дослідження з’ясувалося, що більшість респондентів, оцінюючи політиків за характеристикою \”провладність або опозиційність\”, вважають опозиційність позитивною характеристикою, а провладність – негативною.

Рівень підтримки провладних партій також нижче, ніж опозиційних: 23% виборців підтримує провладні партії: Партію Регіонів, КПУ, Народну партію Литвина та \”Сильну Україну\” Тигіпка.

Опозиційні партії підтримують 29% виборців, решта ще не визначилася.

Серед характеристик, які впливали на вибір респондентів – опозиційний; захищає інтереси таких, як я; сильний; належить до політиків нового покоління; досвідчений, викликає довіру тощо.

Основними опозиціонерами респонденти назвали (у порядку зниження рівня опозиційності) Юлію Тимошенко, Олександра Турчинова, Олега Ляшка, а також у меншому ступені – Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та Анатолія Гриценка.

Категорію сили як впливовості або фізичної категорії визнали лише за Віктором Януковичем і Віталієм Кличком.

Виборці не вважають що Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов та Сергій Тігіпко \”захищають інтереси таких, як я\”, на противагу Юлії Тимошенко, Петру Симоненку та Олегу Ляшку.

Вибірка склала 10000 респондентів, таким чином, дослідження стало одним з найбільш масштабних за останні роки. Максимальна похибка вибірки дослідження складає не більше 1,4% з урахуванням дизайн-ефекту.

Українська правда

peredplata