На Буковині поліцейські по «гарячих слідах» затримали розбійників

На Буковині поліцейські по «гарячих слідах» затримали розбійниківЗа вчинення кримінального правопорушення зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

18 жовтня до поліції звернувся 59-річний місцевий житель. Чоловік повідомив, що на одній із вулиць міста Новодністровська його побили двоє невідомих чоловіків та забрали гроші, банківські картки та мобільний телефон.
Відразу на місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські встановили, що пізно вночі потерпілий повертався додому. Після того, як заявник зняв готівку з банкомату до нього підійшли двоє невідомих чоловіків та почали погрожувати йому предметом схожим на пістолет. В подальшому зловмисники побили чоловіка та викрали його особисті речі і гроші. З отриманими тілесними ушкодженнями потерпілий звернувся до медичної установи.
На орієнтування порушників були орієнтовані всі наряди поліції, які здійснували забезпечення публічної безпеки і порядку. Завдяки професійним діям поліцейських вдалося швидко встановити та затримати розбійників. Ними виявилися 42-річний уродженець Миколаївської області та 31-річний уродженець Херсонської області.
Поліцейські вилучили у зловмисників викрадений ними мобільний телефон та пістолет, яким вони погрожували потерпілому. За даним фактом слідчими призначено низку експертиз.
Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.
Розбійників затримано в порядку статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про оголошення порушникам підозри у вчиненні злочину та обрання їм запобіжного заходу. Триває досудове розслідування.

peredplata