Король повертається

Король повертається

Чернівці – це місто послів та міліціонерів. Звідси виходили посли Союзу і України, Міністри закордонних справ та начальники департаментів. Наших послів ще й зараз по Росії та Молдові чимало. А міліціонерів — хоч греблю гати. Були і Міністри внутрішніх справ, і генерали у Києві, Криму та по всіх областях України. Є й тепер заступники міністрів.

А народних депутатів-міліціонерів ще більше. Це генерали Віктор Король, Геннадій Москаль, полковник Іван Мирний. Навіть генерал-комуніст Бевз, який у нас недовго був, тепер є народним депутатом-комуністом.

Недавно у Чернівецькій області об’явився народний депутат генерал-лейтенант Геннадій Москаль. Він тепер у «Фронті Змін» і не дає жити привільно керівництву міста і області. Це керівництво звинувачує Москаля у всіх земних і неземних гріхах. А він, як справжній оперативник і офіцер, робить свою роботу. Всіх регіоналів-злодіїв, контрабандистів, корупціонерів, неосвічених невігласів, дрібних шахраїв і брехунів виводить на чисту воду. І, варто сказати, це йому вдається. За кілька місяців діяльності Москаля на теренах Буковини від нас повтікали контрабандисти високого штибу, партія регіонів змушена була вибрати голову облради, визнати проблему захворювання на кір і т. д.

Активність генерала Москаля регіонали хочуть прив’язати до майбутніх виборів. Мовляв, Москаль собі готує електоральний ґрунт у Чернівцях. Бо тут буде балотуватися в народні депутати.

Не встигла охолонути ця новина, як на телеекранах об’явився інший генерал — екс-депутат Віктор Король. Він уже добрих п’ять років не виходив на люди. На останніх виборах був 82-м у списку НУНС. І вже перед його кандидатурою зупинився список депутатів. Генерал Король не потрапив до парламенту. Тоді він замовк. Майже п’ять років ні Буковина, ні вся Україна не чули й не бачили Віктора Короля. Тільки-но розпочав активну діяльність генерал Москаль, тут же з’явився на телеканалах генерал Король.

І одразу Чернівцями поповзли чутки: Король повертається. Він має намір знову йти у народні депутати. І знову по мажоритарному округу в Чернівцях. До честі Короля, він двічі вигравав тут вибори. Напевне, сподівається на хет-трік.

Чи вдасться йому цього разу стати депутатом, покаже «Час». Але кажуть, що у буковинській колисці Помаранчевої революції, у готелі «Буковина» вже створено виборчий штаб Віктора Короля. До штабу вже знову підтягнулася вся «королівська рать». Почалася робота. Стає спекотно на політичному ґрунті у місті Чернівці.

Два генерали уже почали велику війну за один мандат. Але при цьому не слід забувати, що у резерві партії регіонів є ще один генерал – це Микола Харабара, начальник Чернівецької міліції.

Коли два генерали будуть битися, скористається третій – журналіст?!

Петро КОБЕВКО

Р.S. Службова кар’єра трьох генералів складалася ще у часи СССР. Усі вони — буковинці. Разом працювали в крайовій міліції. Спочатку — дільничними, згодом — в одному райвідділі та в одному кримінальному-оперативному підрозділі. Кажуть, що це був сильний підрозділ, гроза усіх бандитів. Авторитетом серед теперішніх генералів тоді був Геннадій Москаль. Наймолодшим був Микола Харабара.

То як поділять один мандат три буковинські генерали? Читайте «Час»…

Колаж Івана Трача

peredplata