Держдеп США вважає, що українска влада не бажає боротись з коруцією – офіційна заява!

Держдеп США вважає, що українска влада не бажає боротись з коруцією - офіційна заява!Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-\”Недавні події, зокрема зрив розслідування корупції на високому рівні, арешт посадових осіб з Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і вилучення таємних документів НАБУ, викликають стурбованість і глибоку недовіру щодо відданості України боротьбі з корупцією\”, – йдеться в сьогоднішній заяві Державного департаменту США.
Усі ці дії, на думку Держдепу, є частиною зусиль з підриву незалежних антикорупційних інституцій, яким надали допомогу США та інші країни.
\”Вони підривають довіру громадськості та підривають міжнародну підтримку України\”, – відзначили в Держдепі.
\”Україні недоцільно боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу в корупції. Інститути, що борються з корупцією, мають бути захищеними, підтримуватися і фінансуватися\”, – сказав держсекретар США Рекс Тіллерсон, якого цитують у заяві.

P.S. Друзі, розумію, що сьогодні увага українців усього світу була прикута до бурхливих подій довкола Міхеіла Саакашвілі і розбійницьких дій українських правоохоронців. Але разом з тим, не менш стрімко продовжує розвиватись епопея щодо НАБУ. Сьогодні необхідно було одержати максимальний результат від поїздки керівників НАБУ і САП до Вашингтона. І такий результат досягнуто – США оголосила ультиматум Петру Порошенку і його посіпакам: РУКИ ГЕТЬ ВІД НАБУ! Заява Держдепу США виявилась навіть більш різкою ніж ми всі очікували. Це дуже серйозний сигнал для Банкової. Ми сподіваємось, що з подібною риторикою до Петра Порошенка і його посіпак звернеться також і Європейський Союз.

peredplata