Ляшко закликав провести дострокові президентські вибори

Ляшко закликав провести дострокові президентські вибориФракція Радикальної партії вимагає разом із достроковими парламентськими виборами провести й президентські. Таку заяву зробили депутати від РПЛ з трибуни парламенту. Проте перед цим, наполягають радикали, потрібно змінити виборче законодавство та ухвалити законопроекти про процедуру імпічменту Президента і Тимчасові слідчі комісії, які чекають розгляду з 2015 року.
«З ініціативи Президента активізувалися розмови про дострокові парламентські вибори. За моєю інформацією, Порошенко щодня з ранку до ночі замість того, щоб дбати про національні інтереси України, підвищення добробуту українців та робочі місця, проводить наради в різних конфігураціях, де розглядаються єдине питання – як йому утриматися в президентському кріслі та зберегти владу. Один із варіантів, який буквально позавчора було прийнято на таємній нараді, – проведення дострокових парламентських виборів», – зазначив Ляшко.
Лідер РПЛ переконаний, дострокові парламентські вибори потрібні Порошенку для того, щоб очолити уряд у майбутньому.
«Президент Порошенко вважає, що на дострокових парламентських виборах завдяки діючому закону, коли половина депутатів обирається по мажоритарці, візьме більшість у парламенті. За допомогою афериста в Адміністрації Президента Ковальчука, який призначає кандидатів на мажоритарні округи, вони розписали вже «шахматку», що, як мінімум, 100 депутатів по мажоритарці отримають мандати. І коли Порошенко програє президентські вибори, більшість у парламенті – його трамплін, щоб обійняти посаду прем’єр-міністра. Розрахунки, в принципі, правильні. Але в мене питання – де тут інтереси українців? У Порошенка єдиний інтерес – залишитися при владі, щоб і надалі займатися корупцією», – наголосив лідер РПЛ.
Розпуск парламенту за діючою виборчою системою не вирішить проблеми боротьби з корупцією та низьких доходів українців, зазначив Олег Ляшко. Тому команда Радикальної партії погодиться на дострокові вибори тільки за умови зміни виборчого законодавства, прийняття закону про відкриті партійні списки та скасування мажоритарки.
«Опитування показують, що рівень довіри до діючого Президента складає 7-9%. Отже, дострокові парламентські вибори повинні проводитися разом із президентськими. Нехай народ вирішує долі і Президента, і парламенту. Йдемо на вибори, шановний Петро Олексійович, і побачимо, як ви пролетите, як фанера над Софією. Ми до виборів готові. Але дурити народ вам не дозволимо!», – підсумував Ляшко.

peredplata