Папієв рулить опозицією

Папієв рулить опозицією
Після закінчення з’їзду ВО «Батьківщина», на якому Арсеній Яценюк відмовився очолити опозицію, з Києва надійшла новина: опозицію у Чернівецькій області очолить Михайло Папієв. З джерел, близьких до голови ОДА, нам вдалося дізнатись, що сьогодні зранку терміново зібрали Комітет опору диктатурі, на якому Михайло Папієв оголосив про те, що опозиція на Буковині йтиме на вибори єдиним фронтом. Всі мажоритарні округи будуть виграні, і партія регіонів не матиме жодного депутата.

Члени КОДу одноголосно обрали своїм лідером Михайла Папієва. Також проголосували за кандидатури, які йтимуть на вибори на мажоритарних округах. Зокрема, на вибори по місту Чернівці йтиме сам Михайло Папієв. Вірний його товариш і прихильник партії СДПУ (о) Олександр Фіщук боротиметься за мандат депутата у Путильському, Сторожинецькому, Вижницькому та Кіцманському районах. Тричі депутата верховної ради, соратника Папієва з часів Руху Георгія Манчуленка визнають єдиним опозиційним депутатом у Заставнівському, Хотинському, Сокирянському і Кельменецькому районах. А румуномовний округ (Новоселицький, Глибоцький і Герцаївський райони) віддано близькому соратнику Теофіла Бауера, теперішньому лідеру ВО «Батьківщина» Івану Мунтяну.
ВО «Свобода» та Блок Національних Сил Буковини різко розкритикували опортуністичні позиції Комітету опору диктатурі. Вони не погодились з тим, що Михайло Папієв очолив опозицію у Чернівецькій області. На знак протесту проти цього вони вийшли з КОДу. Разом з партією «Удар» ці політичні сили на Буковині пропонують свій список мажоритарників.

Увечері в неділю екстрено скликано пленум обкому партії регіонів. До Чернівців прибули нардепи-регіонали Іван Попеску та Микола Романюк. Кажуть, що Папієва буде позбавлено партквитка, керівництва партією регіонів на Буковині та перед президентом поставлено питання про вигнання Михайла Папієва з посади голови Чернівецької ОДА.
(Далі буде)

peredplata