Москаль: “Завезеним через Чернівецьку митницю контрабандним “гіпсокартоном” можна б уже обклеїти всю Чернівецьку область”

Москаль: “Завезеним через Чернівецьку митницю контрабандним “гіпсокартоном” можна б уже обклеїти всю Чернівецьку область” Геннадій Москаль направив міністру МВС Віталію Захарченку депутатське звернення з новими фактами контрабанди на Чернівецькій митниці.

– Незважаючи на те, що митниця різко підняла тарифи митного сбіру, в державній казні як не було, так і немає коштів для виплат по соціальній програмі, – йдеться в зверненні. – Особисто я майже щотижня надсилаю вам депутатські зверненнями щодо організованої злочинної групи на Чернівецькій митниці, яка під патронатом Держмитслужби України, регіональної влади, МВС та СБУ здійснює організовану злочинну діяльність. У відповідях – жодного реагування, тільки відписки. Надаю чергову порцію отриманих мною з Румунії інвойсів, у яких при митному оформленні в Україні товари кардинально змінили свої найменування та вартість, на підставі чого державний бюджет недоотримав значні кошти.

Згідно з інформацією румунської митниці, 2 грудня 2011 року автомобіль СЕ 1771 ХТ вивіз на адресу ТОВ «Грінтес» із території ї Румунії вироби з текстилю вартістю 673.592 грн. Але на українській митниці, згідно з поданою декларацією, назву товару було змінена на сантехнічні вироби та гіпсокартон, а його вартість склала всього 49.810,63 грн. При розмитнені товару на суму 673.592 грн. сплатити до бюджету потрібно було 188.605 грн., але через вказані маніпуляції сплачено всього 20.039 грн. Втрати бюджету – 168.566 грн.

6.10.2011 року автомобілями 34 VF0720, та 34 VF 0677 на адресу ТОВ «Вісбо» з території ї Румунії було вивезено виробів із текстилю вартістю 1 млн. 223 тис. 424 грн. На українській митниці, згідно з поданою декларацією, товар змінився на сантехнічні вироби та гіпсокартон, а його вартість упала до 51.065,14 грн. При розмитнені товару на суму 1.223.424 грн. виплати до бюджету мали скласти 342.500 грн., а насправді сплачено всього 20.348 грн. Прямі втрати – 322.152 грн.

Мені відомо, що правоохоронні органи як Польщі так і Румунії, видали українським правоохоронцям оригінали інвойсів, згідно з якими товариства «Вісбо», «Грінтес» та «Букпромсервіс», використовуючи злочинну схему, завозили в Україну контрабандний товар. Оскільки подібні речі можуть коїтися тільки за умов «кришування» співробітників митниці, зацікавлених працівників правоохоронних відомств та регіональної влади, прошу не скеровувати перевірку даних фактів правоохоронним органам Чернівецької області, тому що самі себе вони до відповідальності не притягнуть.
Черговий раз прошу здійснити ретельну перевірку силами саме Центрального апарату відомства, порушити кримінальні справи й притягнути нарешті винних до відповідальності.

Світлина

peredplata