Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко повинні обговорити об\’єднання опозиції – лідер вимагає дозволу на зустріч

Арсеній Яценюк та Юлія Тимошенко повинні обговорити об'єднання опозиції - лідер  вимагає дозволу на зустрічЛідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк звернувся до генпрокурора з вимогою надати дозвіл на зустріч із Юлією Тимошенко 17 квітня. Він планує обговорити з нею процеси об’єднання опозиції.

Про це Арсеній Яценюк заявив у ході прес-конференції в суботу, 7 квітня.

«Я звернувся до генерального прокурора України з заявою щодо зустрічі з Юлією Тимошенко, щоб обговорити всі питання процесу об’єднання опозиції і вийти на остаточно узгоджений формат», – наголосив він.

У заяві лідера «Фронту Змін» до генпрокурора наголошено, що голова партії «ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко перебуває у Качанівській виправній колонії №54 міста Харкова на підставі незаконного вироку Печерського районного суду Києва. «Окрім того, проти неї ведеться розслідування низки політично мотивованих кримінальних справ», – йдеться в заяві.

У документі наголошено, що згідно з резолюцією 43/173 Генеральної Асамблеї ООН від 09 грудня 1988 року, затриманій чи ув’язненій особі надається, серед іншого, можливість спілкуватися із зовнішнім світом згідно розумних умов та обмежень, які містяться в законі та установлених у відповідності до законів правил.

Із огляду на це, лідер партії «Фронт Змін» вимагає від генпрокурора забезпечити йому надання дозволу на побачення з Юлією Тимошенко 17 квітня для обговорення процесів об’єднання опозиції.

peredplata