На Буковині керівник будівельного товариства завдав місту шкоди на 1 млн. 415 тис.

Керівник одного з обслуговуючих кооперативів житлово-будівельного товариства з метою якнайшвидшої здачі в експлуатацію збудованого багатоквартирного будинку у м. Чернівці, вніс до Декларації про готовність до експлуатації об’єкта завідомо неправдиві дані про сплату у повному обсязі коштів пайової участі. 

Чернівецька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні зареєстрованому за фактами службового підроблення та зловживання повноваженнями одним з керівників житлово-будівельного товариства. 

Досудовим розслідування встановлено, що керівник одного з обслуговуючих кооперативів житлово-будівельного товариства з метою якнайшвидшої здачі в експлуатацію збудованого багатоквартирного будинку у м. Чернівці, вніс до Декларації про готовність до експлуатації об’єкта завідомо неправдиві дані про сплату у повному обсязі коштів пайової участі. 

Так, відповідно до умов договору про пайову участь у розвитку інфраструктури м. Чернівців товариство повинно було сплатити до місцевого бюджету кошти пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста 1 млн. 415 тис. грн.

Керівник обслуговуючого кооперативу усвідомлюючи, що без сплати у повному обсязі коштів пайової участі об’єкт будівництва не буде прийнятий в експлуатацію, сплатив від імені товариства лише 1 тис. грн. та подав Декларацію до Інспекції ДАБК Чернівецької міської ради, яка у подальшому була зареєстрована та багатоквартирний будинок з підземним паркінгом прийнято в експлуатацію.

У результаті таких неправомірних дій керівника обслуговуючого кооперативу територіальній громаді міста завдано істотної шкоди у вигляді неодержання бюджетом розвитку м. Чернівці коштів пайової участі у розмірі понад 1,4 млн грн.

Наразі слідчий, за погодженням з прокурором Чернівецької місцевої прокуратури, повідомив вказаному громадянину про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення). Досудове розслідування триває.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata