СБУ розслідується справа щодо фінансової авантюристки на Буковині

Співробітники СБУ в Чернівецькій області проводять розслідування кримінальної справи за фактами зловживань завідуючої одного з відділень комерційного банка, яка своїми протиправними діями завдала збитків клієнтам фінансової установи в розмірі понад 168 тис. гривень.

Встановленою, що перебуваючи на керівній посаді одного з відділень банку, зловмисниця впродовж 2011-2012 років неодноразово незаконно вилучала та привласнювала кошти з кредитних карткових, депозитних та поточних пенсійних рахунків вкладників банку шляхом використання підроблених касових документів на фінансові операції, які начебто здійснювалися власниками цих рахунків. Від дій аферистки постраждало більше десяти громадян. Вкрадені таким чином гроші вона використала для покращення власного побутового становища – на придбання техніки та здійснення ремонту.

Слідчими СБУ порушено кримінальну справу стосовно вказаної посадової особи банку за ознаками в її діях складу злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненим у великих розмірах) та ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) КК України. Жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata