ЧАС судить Бурбака і Максимюка

Першим почав нардеп Максим Бурбак. Він написав, що Василь Максимюк – “запроданець.

Народний депутат України Максим Бурбак різко розкритикував результати голосування депутатами Чернівецької міської ради за подолання вето Чернівецького міського голови Олексія Каспрука. 

– Можна скільки завгодно кричати з трибуни міськради про підтримку діючого мера Каспрука, можна довго зі слиною на губах сперечатись з Проданом хто більше вкрав у міста, ходити на ефіри та розказувати про відстоювання інтересів громади, яка обирала і підтримує Каспрука, намагаючись ввести в оману чернівчан. А потім тихенько, ніяково злити мера та додати такі необхідні запроданцям три голоси для подолання вето по складу виконкому. Вже не треба обирати поважних громадян до складу виконкому, вже не треба закликати чернівчан під стіни Ратуші задля унеможливлення реваншу регіоналів.

– Чи не так непане Максимюк? Своїми зрадницькими діями ви зробили все для перетворення діючого мера на спостерігача дерибану міста. Але ви не усвідомлюєте всю ницість вашого вчинку. Ви злили вибори 2015 року під регіоналів, ви намагаєтесь позбавити мера останнього інструменту у безкінечному двобої зі зграєю, яка нищить наше місто. Я переконаний – громада вам це все згадає!!! Дріб’язкові політикани на підтанцьовках банди!!!

– Це голосування вкотре показало хто дійсно вболіває за Чернівці, а хто лише це вдає. При тому й незграбно! – переконаний Максим Бурбак.

ДОВІДКОВО:

Чернівецька міська рада подолала вето міського голови Олексія Каспрука, яке він наклав на рішення щодо зменшення кількісного складу виконавчого комітету з 18-ти до 12-ти осіб.

За подолання вето Каспрука сьогодні на черговій сесії міськради проголосували 29 депутатів.

Нагадаємо, 7 червня Чернівецька міськрада за пропозицією земельної депутатської комісії ухвалила рішення “Про внесення змін до персонального та кількісного складу виконавчого комітету Чернівецької міської ради VII скликання”, згідно з яким кількість членів виконкому зменшується із 18-ти до 12-ти.

Василь Максимюк не забарився з відповіддю:

Останнім часом помітив, що народний депутат Бурбак Максим дуже багато своєї дорогоцінної депутатської уваги приділяє моїй скромній персоні.

І як людина стільки встигає! І нацполіцією опікується, і інженерним облаштуванням держкордону переймається, обізнаний із усіма міжнародними питаннями і непримеренний до контрабанди та вирубки лісу, і там він, і сям. І навіть сидячи на пленарному засіданні українського парламенту, слідкує за перебігом сесії Чернівецької міської ради, яку він ніяк не «розжене».

Хочу звернутися до керівника партії «Народний фронт» і нашого земляка Арсенія Петровича Яценюка. Попросіть, будь ласка, голову фракції вашої партії в парламенті зосередитися на своєму виборчому окрузі, не розхитувати місто, не плутати власний бізнес і місцеву політику.

Цього разу Максиму Юрійовичу підсунули пост про «зраду» при подоланні чергового вето міського голови. Я не збираюся виправдовуватися чи щось доводити пану депутатові. Я у нього не на зарплаті і не збираюся виконувати його численні «хотєлки». Як і підігрувати йому.

Свідомо і відкрито наша фракція не підтримала кандидатуру В. Продана на посаду секретаря міськради, бо конструктиву не передбачалося. Так і сталося. Я особисто захищав і захищатиму вибір чернівчан щодо діючого міського голови, хоча добре бачу його недоліки. З питання дострокового припинення повноважень міського голови наша політична сила ні з ким і ні за що не торгується, ми чітко означили свою позицію і такими своїми заявами пан депутат не спровокує нас змінити свою точку зору.

Хочу принагідно сказати вам, Максиме Юрійовичу, що робота фракції БПП «Солідарність» до якої ви делегували представників своєї партії, не дивлячись на всі ваші потуги, є цілком конструктивною та продуктивною, жодних конфліктів у нас немає. До тих пір, доки ви туди не втрутитеся. Це ви сприяєте тому, що сесії міської ради перетворилися на процес накладання вето та його подолання. Це все, чим ви домомагаєте місту. Чи, може, ви можете назвати хоча б одну вулицю в Чернівцях, яку ви особисто як міністр інфраструктури чи народний депутат допомогли міському голові довести до ладу?

У мене чітка власна позиція щодо питання вето. По-перше, пропозиція про 12 членів виконкому належить міському голові. По-друге, всі кандидатури він особисто вніс згідно закону і вони були радою проголосовані. Це всі поважні люди. По-третє, на сьогодні в раді склалася така ситуацію, що жодна кандидатура, яка б була внесена міським головою не була б проголосована опозиційную більшістю до нього, а в свою чергу її пропозиції ніколи не були б внесені міським головою. Це доведено двома сесіями і це пат, який слід визнати.

То що краще – навічно недообраний виконком та щотижневе шоу як у раді, чи закріплення існуючої ситуації і спроба організація плідної роботи?

Я обрав друге. Це моє право. Час нас розсудить.

Я вам, пане депутате, не вказую як вам голосувати у Верховній Раді. Прошу це не робити і мені.

І ще одне. Нещодавно я став свідком розмови людей з близького оточення пана Бурбака. Вони назвали дві особи, які заважають роботі міської раді в пошуку компромісу для розвитку міста. Це теперішні мер та секретар ради. Я додав би сюди і Бурбака. Ви, Максиме Юрійовичу, місту заважаєте.

 ВАСИЛЬ МАКСИМЮК

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

peredplata

2 thoughts on “ЧАС судить Бурбака і Максимюка

  1. Молодець Василь!
    Час бурбаково-федоруковї мафії минає.

Comments are closed.