Хто у Чернівцях хазяїн: Каспрук чи Продан?

Уже більше 4 років триває міряння у Чернівецькій міській раді. Там міряються, в    кого більший рейтинг, хто має більше голосів, грошей, сили і людей для утихомирення тих, хто має меншість.

І нема на те ради.

Мер кричить, що винні депутати і Василь Продан. Депутати криком кричать, що винен мер і Максим Бурбак.

До ради почали водити людей. Спочатку всіх несповна розуму. А згодом –„качків”. А далі жителів одних вулиць і мікрорайонів – проти інших вулиць і мікрорайонів.

Це вже стає небезпечним. Коли людей нацьковують одних проти інших. У такій ситуації і у таких умовах найкраще нічого не робити мерові та чиновникам. Вони нічого й не роблять. А свої лінощі та непрофесіоналізм прикривають конфліктами з депутатським корпусом.

Депутатська більшість у цих умовах має можливість вирішувати свої «шкурні», земельні, майнові, грошові справи і разом з цим підвищувати рейтинг серед  чернівчан. Мовляв, ми – в опозиції, боремося з мером Каспруком, Федоруком і Бурбаком. А вони обкрадають народ.

Так і живемо цих 4 роки. І нібито у боротьбі, і нібито у мирі. Бо коли у міській раді виникають «шкурняки» з будь-якого боку, тоді депутати з мером і з Бурбаком заодно. Дивишся, а то земелька міська відійшла якомусь депутатові з «Рідного міста». А вже на другій сесії якесь приміщення чи заводик уже перейшов під контроль Бурбаків…

Так було до того часу, поки інтереси двох сторін були у різних кутках  міста. Але одного разу довелося їм зіткнутися лобами один з одним на вулиці 28 червня. Там Чесанов з Проданом будинок звели. Законно чи незаконно, поки що не все зрозуміло. І треба ж було, аби люди і структури, близькі до Максима Бурбака, поблизу цього будинку також щось перебудовувати починали. Хтось до когось заліз на територію. Хтось комусь не поступився землею. Почалися бійки, сварки, обливання водою і заварювання вікон.

Боротьба триває.

Люди у Чернівцях дивуються: чому це вони один на одного полізли, адже у місті ще землі багато є? Напевне, нема. Коли вони вже змушені один одному у вікна влізати.

Якщо згодом відігнати від корита одних та інших, тоді землі, майна і грошей у Чернівцях буде, напевно, аж забагато.

А зараз іде війна. Нібито…

Бо днями будуть мера Каспрука посилати, як колись Федорука.

Місяць тому спробував Продан проголосувати за відставку. Але Бурбак з Федоруком привели більше 200 людей під мерію і похвалялися перешкодити депутатам зробити те, що хотіли.

Продан на конфлікт не пішов. Хоча міг привести своїх 300 качків, котрі б набили писки бурбаківським. Цього разу обійшлося без мордобою.

Але проблема не вирішена. Бо ніхто не хоче добровільно скласти свої повноваження: ні мер, ані депутати. Їм так добре. Людям зле. Чернівцям погано. Місто валиться, лупиться, занепадає. Господарка руйнується. Це вже не хвилює ні мера, ні депутатів. Вони продовжують мірятися тепер голосами. Мер Каспрук вимагає, аби виконком складався з 18 членів. Секретар Продан та депутати більшості пропонують тільки  12. За це раніше й проголосували. Але мер наклав вето (чи може «в ето»?). Аби подолати вето мера, депутатам треба було не менше 28 голосів. Продан вирішив перевірити, «чи всі вони живі та здорові, люди проданові».

Проголосувало 29 депутатів за подолання вето Каспрука.

Таким чином, Продан зробив репетицію перед генеральним голосуванням за відставку мера. Він має для цього голоси…

Що зможе протиставити мер, Федорук і Бурбак?

Покаже ЧАС.

Петро Кобевко

Р.S. Поки вони чубляться і міряються чернівчани вимагають відставки всіх: і мера, і депутатів, і Каспрука, і Продана, і Бурбака, і Федорука… Набридли вони всім.

peredplata

1 thought on “Хто у Чернівцях хазяїн: Каспрук чи Продан?

  1. Браво! Насправді хороша стаття!
    По суті і в “точку”!!!
    Приємно здивований Петром!

Comments are closed.