У Харкові розпочався черговий судовий процес над Юлією Тимошенко

Київський районний суд Харкова розпочав засідання з попереднього розгляду справи, яка була закрита у 2005 році ухвалою двох палат Верховного суду України та незаконно поновлена Службою безпеки України у жовтні 2011 року проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації \”Єдині енергетичні системи України\”.

Інтереси Юлії Тимошенко у цій справі захищають четверо адвокатів – Сергій Власенко, Олександр Плахотнюк, Андрій Кожем\’якін та захисник з кола близьких родичів, донька екс-прем\’єр-міністра Євгенія Тимошенко.

Засідання суду розпочалося о 10.00, але вже о 8.00 прихильники Партії регіонів та міліція заблокували підхід до будівлі Апеляційного суду Харкова, у приміщенні якого відбувається судове засідання. Захисник Сергій Власенко також не міг потрапити за зали судового засідання – близько 10 хвилин він безрезультатно дзвонив у зачинені двері.

На судовому засіданні присутній Посол Франції з прав людини Франсуа Зімере.

Згідно з законодавством, на стадії попереднього розгляду суд повинен розглянути наявність підстав для закриття кримінальної справи.

У судовому засіданні головує 36-річний харківський суддя Костянтин Садовський. Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, до цієї резонансної справи суддя розглядав позови щодо розірвання шлюбу через зраду, поділу майна, стягнення комунальних боргів за воду та щодо перерахунку пенсій дітям війни. Серед кримінальних справ у суддівській кар’єрі Костянтина Садовського – крадіжки мобільних телефонів, групові крадіжки, розбій. 6 квітня суддя Київського райсуду Харкова виніс вирок у гучній справі проти трьох міліціонерів, причетних до смерті харків\’янина після відвідин ним міліції 30 березня 2011 року.

peredplata