У Чернівецькому СІЗО померла засуджена жінка

За фактом смерті засудженої в Чернівецькій установі виконання покарань зареєстровано кримінальне провадження. Про це інформує прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Прокуратура Чернівецької області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч.1 ст. 140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

Встановлено, що жінка знаходилась на диспансерному обліку у лікаря терапевта та перебуваючи в Чернівецькій установі виконання покарань №33 постійно приймала ліки. Однак, знаючи про проблеми із здоров’ям засудженої, адміністрація закладу не забезпечила відповідне обстеження жінки та поміщення її для лікування у територіальний заклад охорони здоров’я.

Враховуючи, що даний факт може свідчити про недбале ставлення до виконання своїх професійних обов’язків з боку окремих медичних працівників установи виконання покарань, прокуратурою області було прийнято рішення про реєстрацію кримінального провадження, досудове розслідування в якому здійснюватиме Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.  

 

peredplata