У мешканця Путильщини митники вилучили не задекларовану валюту

Чернівецька митниця ДФС наголошує громадянам, що перетинають митний кордон України, на необхідності дотримання норм чинного законодавства з питань державної митної справи при переміщенні готівки.

Відповідно до п. 2.1 та п. 2.2 Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 27.05.2008 №148, «фізична особа-резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро. Строк дії таких документів 30 календарних днів, починаючи з дня видачі».

Порушення даних правил тягне за собою адміністративну відповідальність за ст.472 Митного кодексу України у вигляді конфіскації та накладення штрафу у сумі 100 відсотків вартості не задекларованої готівки.

Так, сьогодні вночі у пункті пропуску «Порубне» співробітники Чернівецької митниці ДФС спільності із працівниками УСБУ в Чернівецькій області виявили у громадянина України, що слідував у пішому порядку з Румунії, не задекларовані, не зазначенні у митній декларації, не пред‘явлені до митного контролю 5060 євро.

Громадянину України було пропущено задекларовану валюту, а саме: 9300 євро, 200 леїв Румунії та 2000 гривень, однак за протоколом про порушення митних правил вилучено 5060 євро.

 

 

peredplata