КРЕМЛЬ ЛЮТУЄ: НАБЛИЖАЄТЬСЯ ІСТОРИЧНА ПОДІЯ. ФІЛАРЕТ ЗРОБИВ ДОВГООЧІКУВАНУ ЗАЯВУ

Константинополь надасть автокефалію українській православній церкві вже цього року.

Про це сьогодні заявив Патріарх Філарет:

“Було створено спеціальну комісію із трьох митрополитів Константинопольського патріархату, які й об’їжджають усі помісні церкви. Важливо розуміти: вони не просять згоди на надання томосу, а просто інформують про відповідний намір Константинополя.

Оскільки делегація ще не об’їхала всі помісні церкви, то оголошення рішення щодо томосу трохи затягується. Згідно з процедурою, за результатами об’їзду делегація має підготувати відповідний звіт, який розглядатиметься на засіданні Синоду. І вже за фактом прийматиметься рішення. Згідно з інформацією, яка є зараз у нас, томос буде надано вже цього року. Коли саме – за місяць чи восени – конкретики немає, але точно цього року”, – підкреслив Філарет.

Блогер Семен Кабакаєв надихнувся цією новиною:

“Томос про автокефалію буде наданий вже в цьому році. Сьогодні заявив Патріарх Філарет.

Я сподівався і вірив в це. Для цього була проведена колосальна робота. Цьому рішенню протистояли і продовжують протистояти наші московитські «друзі».

Коли нададуть Томос, почнеться другий етап. Етап переходу усіх парафій в єдину і незалежну українську церкву.

Розуміючи, що втрачають вплив та інструмент тиску, Росія буде здатна на будь-які провокації, я не виключаю, що можуть бути вбивства.

Церква використовувалась в 2014 році, щоб завозити найманців і зброю, кадрових військових та спецпризначенців. Церква московського патріархату була одним зі стовпів російського світу. І коли вони втратять цей інструмент, це буде дуже боляче.

Я впевнений тепер на 100%, що історична справедливість буде відновлена. Що питання нац безпеки, не буде таким вразливим із-за впливу РФ.” – написав Семен.

Semen Kabakaev

peredplata