Дональд Трамп більше не буде зустрічатись з Володимиром Путіним, щонайменше до 2019 року

Наш власний кореспондент в Брюсселі Ростислав Демчук передає :

-Після того, як Володимир Путін відмовився від запрошення Дональда Трампа продовжити переговори у Вашингтоні, Білий Дім вирішив не проводити більше зустрічей з російським лідером щонайменше до 2019 року.

Нагадаю, що президент РФ не був готовий прийняти запрошення господаря Білого Дому зустрітись у вересні, у Вашингтоні. Натомість російська сторона запропонувала зустріч не в США, а на нейтральній території. Приміром на полях саміту G20, який відбудеться наприкінці осені у Аргентині. Однак Вашингтон відхилив таку пропозицію.

Примітним є той факт, що відкладення Білим Домом зустрічі з Володимиром Путіним відбулось на тлі проголошення держсекретарем США Майком Помпео Декларації про Крим.

Адміністрація Дональда Трампа в середу намагалася відбити звинувачення у тому, що президент США є надто м’яким щодо Росії і Путіна. Тому у Трампа відмінили запропонований другий саміт з російським лідером Володимиром Путіним і заявили, що США ніколи не визнають приєднання Криму до Росії, яке відбулось у 2014 році.

Спочатку про це заявили члени Комітету з питань зовнішніх відносин у Сенаті і змусили держсекретаря США Майка Помпео публічно і офіційно озвучити цю Декларацію.

Крім того спецпрокурор у справі Манафорта зазначив, що якраз до початку року він сподівається завершити розслідування і поставити всі крапки над “і” у цьому непростому кейсі.

Згадалося українське прислів’я: “Нема добра без лиха”. Добро перемогло зло! Саміт в Хельсінки щез, як роса на сонці.

Світлина від Rostyslav Demchuk.

peredplata