Мунтян керує на Буковині

Голова облради Іван Мунтян, який є й головою обкому ВО «Батьківщина», спочатку проігнорував вказівку Юлії Тимошенко провести позачергову сесію, на якій прийняти звернення до президента України з вимогою скасувати підвищення цін на газ для населення.

Тоді депутат від «Самопомочі» Ольга Кобевко звернулася до голови облради з пропозицією провести позачергову сесію облради у п’ятницю, 26 жовтня. На ній прийняти звернення до президента Петра Порошенка з вимогою відмінити рішення Кабміну про збільшення тарифів на газ для населення.

Іван Мунтян проігнорував і це звернення до нього депутата облради від «Самопомочі» Ольги Кобевко.

Якісь подвійні стандарти у голови облради: він нібито з Юлією Тимошенко і, в той же час, не виконує її вказівки.

Він нібито проти БПП «Солідарність» і, в той же час, підіграє цій партії та Петрові Порошенку у боротьбі з Юлією Тимошенко.

А сама БПП «Солідарність» також в області ялова. Вона неспроможна протистояти ВО «Батьківщині». Мунтян , напевне, когось прикупив, комусь щось пообіцяв, і вони вже його слухаються.

А святкову сесію будуть проводити у театрі 3 листопада. Бо приїде Юлія Тимошенко і там буде піарити себе та ВО «Батьківщину».

Тож в області влада цілковито перейшла до рук Івана Мунтяна та ВО «Батьківщина».

Може, саме тому, вони не ставлять питання про газ. Бо за високі тарифи ця політична сила несе повну відповідальність разом з Гройсманом та Порошенком.

Хоч як Мунтян прагнув уникнути газового питання, не вдалося. Фракції ВО «Свобода», «Народний контроль», АПУ і Ольга Кобевко таки змусили голову облради провести позачергову сесію і там прийняти газове звернення. Мунтян, притиснутий до політичної стіни документами та обставинами, змушений провести сесію. але не 26 жовтня, як пропонували Ольга Кобевко, а вже 30 жовтня. Створили робочу групу з підготовки звернення до президента, аби відмінив рішення Кабміну щодо підвищення ціни на газ.

Почали роботу. Ввели питання газу у порядок денний і… враз прозвучали пропозиції не приймати звернення на сесії. Озвучив її член фракції «Самопоміч» (голова обласного штабу майбутнього кандидата у президенти Андрія Садового) Олег Мельничук. Він почав щось мимрити про те, що звернення не підготовлене і його не треба на сесії приймати, а доручити голові Іванові Мунтяну одноосібно подати до президента «чолобитну» з проханням відмінити кабмінівський тариф.

Таке враження, що Мунтян вміло зрежисерував таку ситуацію і використав для цього партію Андрія Садового «Самопоміч». Йому вже майже вдалося добитися свого. Але депутати Ольга Кобевко, Михайло Липка, Віктор Крохмаль та ряд інших обурилися. Вони звинуватили Олега Мельничука у колоборантстві і наполягали, аби звернення було прийнято сесією. Бо виникає логічне питання: для чого її збирали позачергово?

Депутат Липка навіть зачитав готовий варіант звернення. Мунтянові нічого не залишилося, як оголосити перерву, після якої все ж звернення ухвалили.

І знову ж, ВО «Батьківщина» не упустила можливості пропіаритися на цьому. Депутат Фочук взяла слово і від імені фракції подякувала всім (нібито це тільки заслуга БЮТу, а не всього депутатського корпусу). Такий піар у залі зустріли сміхом і вигуками «Ганьба!».

Після сесії Олегу Мельничуку доведеться відповідати перед партійцями і перед Андрієм Садовим за спробу колаборації  та відходу від лінії партії «Самопоміч» на догоду Юлії Тиошенко і її ВО «Батьківщина».

Петро Кобевко

Р.S. Серед голосуючих депутатів звернення не підтримали п’ятеро. Це депутат Гайничеру Михайло («Наш край»), Фищук Олександр, Придій Георгій, Гостюк Василь, Савчук Микола (БПП «Солідарність»).

 

peredplata