Висловлювання «комуністичного вождя» щодо трагедії кримських татар заслуговують на увагу Генпрокуратури, – Арсеній Яценюк у Черкасах

Висловлювання «комуністичного вождя» щодо трагедії кримських татар заслуговують на увагу Генпрокуратури, - Арсеній Яценюк у Черкасах20 травня, в День скорботи, лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк разом із заступником голови Верховної Ради, членом партії ВО «Батьківщина» Миколою Томенком під час перебування в Черкасах вшанували пам’ять жертв сталінських репресій біля Пам\’ятного хреста жертвам голодоморів та політичних репресій.

«Ми сьогодні вшанували пам\’ять мільйонів українців, які були знищені режимом. Це найкращі українці, світлий інтелект нації», – наголосив Арсеній Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» нагадав, що нещодавно голова Компартії Петро Симоненко заявив, нібито радянська влада депортувала кримських татар для їхнього ж порятунку. «Я був вражений виступом комуністичного вождя в стінах парламенту. Він сказав, що, виявляється, сталінські репресії, сталінський голод і депортація уберегли кримських татар від винищення. Якби в Україні була незалежна прокуратура і незалежний суд, і якби режим Януковича не опирався на голоси комуністів, то генеральний прокурор повинен був в той же день порушити кримінальну справу за розпалювання міжнаціональної ворожнечі», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що за такі висловлювання політичні діячі мають бути поза законом.

Микола Томенко додав, що влада сьогодні потурає відродженню сталінізму. «Тому, коли ми говоримо про стратегію Об’єднаної опозиції, одним із пріоритетів у боротьбі проти нинішньої влади мусить бути світоглядна робота. Тому що, коли йде відбілювання навіть не радянського чи комуністичного режиму, а відбілювання Сталіна, – це небезпечно, бо цим можна виправдати будь-який тоталітарний чи авторитарний режим в Україні», – додав Микола Томенко.

«Такі дати, як сьогодні, є надзвичайно важливими, щоб нагадати українському суспільству, що за пропагандою є правда – українці втратили десятки мільйонів людей, і про це треба пам’ятати в оцінці історичних подій», – підкреслив він.

peredplata