Поліція Буковини застерігає: на зимові свята активізовуються кишенькові злодії

Поліцейські закликають громадян бути особливо пильними та уважними під час новорічно-різдвянних свят. Через зайву безпечність ви можете позбутися телефону, гаманця чи інших цінних речей.

Крадії зазвичай «діють» там, де є велике скупчення людей. Відвідуючи новорічні ярмарки та різноманітні заходи, намагайтеся завжди тримати в полі зору свої речі. Не носіть із собою велику суму грошей, розподіліть їх по різних кишенях. Не перераховуйте кошти на людях – це може привернути увагу злодіїв. По можливості розраховуйтеся платіжною карткою – навіть якщо її у вас поцуплять, то зможете заблокувати рахунки.

Користуючись громадським транспортом, не забувайте, що кишенькові злодії можуть діяти в парі – один відволікає вашу увагу, а інший краде. Зауважте, що найчастіше зловмисники викрадають гроші та цінні речі з легкодоступних місць: із зовнішніх кишень одягу, з розстібнутих сумок та рюкзаків. Коли ви оплачуєте проїзд у громадському транспорті крупними купюрами, не передавайте гроші через пасажирів, а зробіть це самостійно.

Якщо раптом ви побачили, як обікрали вас чи знайомого – негайно повідомте про це водію, щоб він заблокував двері та попросіть пасажирів викликати поліцію, зателефонувавши на спецлінію «102». Поліцейські прибудуть якнайшвидше та затримають злочинців.

peredplata