Після інформаційного запиту журналіста в ОДА почалися кадрові чистки

Після інформаційного запиту журналіста в ОДА почалися кадрові чисткиГолова ОДА Михайло Папієв на апаратній нараді представив виконуючих обов`язки начальників кількох відділів облдержадміністрації. Попередні керівники цих відділів позбулися посад після надання відповідей на інформаційний запит журналіста. Зокрема, за наявною інформацією, представили т.в.о. начальників відділу кадрової роботи Олексія Красенка та роботи зі зверненнями громадян Олександра Тіщенка.

Відповідями на інформаційні запити в ОДА опікується відділ звернень громадян апарату ОДА, який донедавна очолював Микола Вережан. До запиту щодо освіти начальника управління внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю ОДА долучався й відділ кадрової роботи, де начальником був Володимир Виноградник. Наразі пан Виноградник уже не обіймає цю посаду, а Микола Вережан перебуває в лікарні після інсульту.

Як повідомляли «Чернівці. Коментарі», виконання прес-службою ОДА невластивих для неї функцій змусило чернівецьких журналістів поцікавитися фаховим рівнем керівника цієї структури облдержадміністрації.

На інформаційний запит журналіста Миколи Костиняна про освіту і підвищення кваліфікації начальника управління внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю ОДА, надійшла відповідь, з якої можна зробити висновок, що за фахом, якого вимагає її нинішня посада, начальниця управління проходила стажування 11 днів.

Питання про фаховий рівень керівниці управління виникло після того, як підпорядкований їй підрозділ поширив коментар одного з очільників ОДА з питань, які той не може коментувати як посадовець – а лише як приватна особа. Тобто держслужбовці використовували службу в приватних цілях.
У відповіді на інформаційний запит журналісту, яку він надав порталові Букінфо, випливає, що єдиним навчанням чинного начальника обласного управління УВП та зв`язків з громадськістю Г.В.Мальони у сфері зв`язків з громадськістю було стажування в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ з 17 по 28 жовтня 2011 року.

Фото «Чернівці. Коментарі».

«Чернівці. Коментарі»

peredplata