Кармазін: Медведчук може стати прем\’єром або главою АП в обмін на дешевий газ

Кармазін: Медведчук може стати прем'єром або главою АП в обмін на дешевий газНа думку Ю.Кармазіна, бігборди В.Медведчука українською мовою – це спроба повернутися відразу в одне з найвищих крісел в державі.

Кармазін вважає, що Медведчук може легко стати прем\’єром

Народний депутат України Юрій Кармазін вважає, що колишній голова Адміністрації Президента Віктор Медведчук може претендувати на посаду прем\’єр-міністра або глави АП України в обмін на дешевий російський газ..

На думку Ю.Кармазіна, бігборди В.Медведчука російською мовою – це спроба повернутися відразу в одне з найвищих крісел в державі. «Швидше за все, на посаду прем\’єр-міністра або глави Адміністрації Президента. На менше він не погодиться. Це буде ціна України за дешевий газ», – сказав Ю.кармазін.

Відповідаючи на питання, яким чином це може статися, Ю.Кармазін сказав: «Після знищення законодавчої влади у нас все вирішує Президент, у тому числі і призначення глави уряду. Це свідчить про те, що Медведчук може легко стати прем\’єром».

Ю.Кармазін вважає, що Україні потрібно замислитися над розробкою сланцевих родовищ, які найбільші в Європі. Таким чином Україна з імпортера може перетворитися в експортера газу, стати абсолютно енергетично незалежною країною. «Чим швидше ми це зробимо, тим швидше припинитися цей диктат – кого нам призначати прем\’єр-міністром. А у випадку з Медведчуком саме на це йде натяк – про двічі кум на чолі українського уряду», – сказав депутат.

Ю.Кармазін вважає, що за критеріями підготовленості В.Медведчук міг би бути прем\’єром, але за критеріями відданості Україні його до цієї посади «і близько допускати не можна».

Відповідаючи на питання, чи піде на таке призначення Президент, Ю.Кармазін сказав: «У ситуації, коли ми знаходимося в переддефолтному стані, коли верстат з друкування грошей працює, вірогідність цього сценарію зростає».

В.Медведчук у 1998-2000 роках обіймав посаду заступника голови Верховної Ради України, 2000-2001 роках – перший заступник голови Верховної Ради України, з червня 2002 року по січень 2005 року глава Адміністрації Президента України. Кілька разів ставав членом Вищої ради юстиції. У 2004 році молодшу дочку В.Медведчука Дарину хрестили президент РФ Володимир Путін і дружина керівника адміністрації Президента РФ Дмитра Медведєва Світлана Медведєва.

Джерело

peredplata