Оприлюднені листи українських терористів до СБУ: \”Готуйте труповозки\”

Оприлюднені листи українських терористів до СБУ: "Готуйте труповозки"Востаннє підривники вимагали 4,5 млн доларів – по 10 центів за кожного мешканця України

До ЗМІ потрапили записки з погрозами та вимогами українських терористів, які вони залишали на місцях вибухів у Дніпропетровську, Харкові, Запоріжжі. Вони писали органам з жовтня 2011 року.

Перший теракт стався в Харкові 13 жовтня минулого року. На місці НП, біля однієї з міських поліклінік, був частково зруйнований тютюновий кіоск, і там же залишена перша записка із зазначенням конкретної суми: \”5000000 доларів США! Або жертв буде багато як в Норвегії\”, пише газета \”Сегодня\”.

За даними видання, у листі було вказано й адресу електронної пошти для подальшого зв\’язку. Через тиждень, 21 жовтня, спрацював закладений терористами вибуховий пристрій в Запоріжжі у супермаркеті \”Сільпо\”. Його встановили в одній з комірок для зберігання особистих речей.

На місці події вилучили записку на листку формату A4. Ось її текст: \”5000000 євро або жертв буде більше. Гроші на Visa \”N\” (банківську картку – прим. ред.) По 20 000 євро порівну до трьох різних банку (йдуть назви – прим. ред.), піни записати на картах ззаду. Все зробити до 24.10. У понеділок на одному з сайтів з 13.00 до 20.00 розмістити на головній банер з ел. поштою і моб. телефоном кур\’єра. Зв\’язок тільки з ним. Будь-які порушення – і будуть нові жертви\”.

16 листопада 2011 зловмисники через один із сайтів повторили ці вимоги і пригрозили в разі відмови повторити вибухи вже в Донецьку.

Про те, що терористи не жартують, свідчив вибуховий пристрій, приведений ними в дію в Дніпропетровську, внаслідок чого загинула людина, пише газета.

Серед інших відгуків на це НП користувач під ніком \”Unabomber\” залишив на одному з сайтів відгук такого характеру: \”Ми організували вибухи в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську. Наші вимоги є у СБУ, МВС та прокуратури. Нас ігнорують. Сьогодні пролилася перша кров. Вона на совісті влади. Чекаємо реакції до 21.11. Умови – згідно з листом із Запоріжжя. Наступні вибухи будуть в Донецьку. Нам нема чого втрачати\”.

До 21 листопада терористи дійсно чекали, а потім в Мережі з\’явилося ще одне повідомлення: \”Керівництву СБУ, прокуратури і МВС! Нагадуємо, що минає відведений на виконання наших вимог час. Сьогодні, 21.11, о 14 годині має з\’явитися зазначена в запорізькому листі інформація. Під вівторок, 22.11, до 16 години має бути готове все інше. Якщо ні – готуйте труповозки, найближчу мету для наступного удару ми вказали, це Донецьк\”.

Наступна серія з чотирьох вибухів сталася 27 квітня, але в Дніпропетровську. СБУ почала з терористами \”оперативну гру\”, під час якої тримала з ними зв\’язок за допомогою електронної пошти.

Цього разу підривники просили 4,5 млн доларів – з розрахунку 10 центів за кожного мешканця України, як вони самі пояснили це в своєму повідомленні.

Наприкінці травня від них надійшло ще одного повідомлення: \”… Здійснюємо нові вибухи. Тепер працюватимемо на кількість жертв серед дітей і старих. Потім докладно опишемо наше спілкування з СБУ журналістам і докладемо ваші мутні карти (банківські картки – прим. ред.). Також ми обов\’язково напишемо, що банк разом з вами присвоїв наші гроші. Час у вас до 10:00 30.05\”… 1 червня терористів затримали.

Джерело

peredplata