Правоохоронці затримали екс-керівника Нацгвардії Аллерова

Правоохоронці затримали екс-керівника Нацгвардії генерал-полковника Юрія Аллерова. Його звинувачують у справі, пов’язаній із розкраданням понад 5 мільйонів доларів на будівництві житла для військових.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK розповів агент НАБУ Євген Шевченко.

Він розповів: провадження було відкрито за фактом можливого розкрадання в великих обсягах на житлі для військових. Сума перевищує 5 мільйонів доларів.

«Там будувалися квартири на землі військової частини на Печерську. Потім їх поміняли на квартири у передмісті. Різниця між помешканнями, які мали отримати військовослужбовці, та, які згодом отримали, становить понад 5 мільйонів доларів», – розповів агент НАБУ.

За його словами, донька екс-командувача Нацгвардії Аллерова стала власницею однієї із квартир того ж забудовника, який «мав стосунок до афери». При цьому Шевченко зізнався, що не пам’ятає назви цієї фірми, однак після уточнюючих питань журналістів, погодився, що це може бути «Укрбуд».

«Вона (донька, – ZIK) не могла пояснити, звідки в неї такі статки, тому що ніколи не займалась бізнесом і не має великих доходів. В принципі, справу вели довго, майже півтора роки, проводились відповідні експертизи. Сьогодні це все дійшло до логічного завершення і генерал був затриманий десь годину тому», – розповів Шевченко.

Водночас, він зазначив: ймовірно, судове засідання, на якому обиратимуть запобіжний захід, має відбутись уже завтра. Обвинувачення проситиме про арешт. Якщо ж йтиметься про заставу, то, на думку агента НАБУ, її розмір буде на рівні 100 мільйонів гривень.

«Скільки ж визначить суд – подивимось. Аллерову десь цю суму приблизно й закидають», – підкреслив Євген Шевченко.

Як повідомлялось раніше, на своїй сторінці у Facebook Євген Шевченко написав, що детективи НАБУ провели обшуки в Головному управлінні Національної гвардії України і затримали Аллерова. «Це значить, що зовсім скоро генерал-мародер отримає підозру, а згодом і, сподіваюсь, довготривалий термін ув’язення із конфіскацією», – написав Шевченко.

https://zik.ua/news/2019/05/14/pravoohorontsi_zatrymaly_ekskerivnyka_natsgvardii_allerova_1571305

peredplata