Кличко звинуватив Литвина в ганебній втечі перед голосуванням та почав вимагати розпуску теперішнього парламенту

Кличко звинуватив Литвина в ганебній втечі перед голосуванням та почав вимагати розпуску теперішнього парламентуПрийняття в другому читанні закону про мови виявило безчинство депутатів по відношенню до громадян України. Так оцінив сьогоднішні події в парламенті лідер партії \”УДАР\” Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

\”Депутати не мали можливості обговорити скандальний законопроект і внести до нього бодай одну правку з 2600. А значить, не було враховано позицію, думку мільйонів українців\”, – обурений Кличко.

\”Політики замість того, щоб піднімати питання роботи, зависоких цін, низьких соціальних стандартів, піднімають питання, які роз\’єднують суспільство\”, – вважає лідер \”УДАРу\”.

Кличко звинувачує в цьому \”кнопкодавів\”, які заради місця в майбутньому провладному списку \”готові бездумно голосувати за будь-які провокативні питання, які роз\’єднують країну\”.

\”Це не політика, не законодавча робота, а безчинство із впевненістю у власній безкарності\”, – вважає він.

\”Під час голосування спікер парламенту ганебно втік, щоб позбавитися сорому і бути начебто непричетним до того безчинства, яке відбулося у ВР, хоча насправді він і його \”народна\” фракція відповідають за це особисто. Стадія \”кнопкодавства\” для наших парламентарів була не останньою межею падіння. Виявилося, що вони настільки зневажають законодавчий орган, що готові власноруч його знищити\”, – переконаний опозиційний політик.

Кличко пропонує за вихід із теперішньої ситуації розпуск парламенту та політичну відповідальність на нових виборах. \”Треба скласти повноваження і йти до людей. Завдання перед опозицією – змінити владу, повернути незалежність українському парламенту. Цей парламент не має права на існування. Так буде чесно по відношенню до громадян України\”, – сказав очільник \”УДАРу\”.

\”Я розмовляю українською, російською, німецькою, англійською, і впевнений в тому, що сучасна людина повинна говорити багатьма мовами, це робить світ відкритим для неї. Але як громадянин України я переконаний, що державна мова в нас повинна бути одна – українська. І вона сьогодні потребує захисту\”, – додав він.

Джерело

peredplata