«Фе! Депутат – слуга народу!»

Маленький казус вийшов у Чернівцях з гаслом партії Слуга народу: «Зе! Депутат-слуга народу!». Партійці кажуть, що вони застовпили це гасло за собою. І ніхто, окрім них не має права на нього. Але ж воно було до них. І це може довести багаторічний комуністичний та радянський діяч Микола Федорук. Ще з часів Сталіна гасло «Депутат – слуга народу» прикрашали кумачеві банери на виборних дільницях.

Отже, Федорук має право на це гасло. Тільки замість «Зе!» він повинен писати «Фе!».

Отож буде так: «Фе! Депутат – слуга народу!»

Історична довідка

Радянський соціальний плакат Депутат – слуга народу! створений в 1954 році. Автор плаката художник Б.А. Зеленський. Плакат приурочений до виборів до рад депутатів трудящих. На плакаті зображений добре одягнений чоловік у зимовій хутряній шапці, який однією рукою тримає ручку, а інший блокнот із записами. Плакат нагадує громадянам, що депутат – це слуга народу, і він повинен працювати на благо всього радянського народу. Художня робота виконана в стилі соцреалізму.

P.S. (Голос з висоти часів) – це ж треба ?, якийсь розумник придумав міксер для мізків – “Депутат – слуга народу”. Як тоді, так і зараз найхитріші наполегливо рвуться в “слуги народу”. Розуміють, що в усі часи такі “слуги” жили і живуть куди Кучерявий за свого пана – народ. Гасло “Депутат – слуга народу” – це, природно, всього лише гра слів. Ніякі вони не слуги, а в різному ступені вершителі доль свого народу, його пан і панове. А після розпаду СРСР ці “слуги народу” на всьому пострадянському просторі успішно звели для своїх народів навіть не капіталізм, а неофеодалізм. Гасло “Депутат – слуга народу” так і залишився ідеалістичної утопією. Може майбутні покоління все ж втілять його в життя, хоча мало віриться. Тому, що це буде рай на землі, а раю на землі не може бути в принципі.

peredplata