Андрій Парубій в Чернівцях. Він пішов з \”Нашої України\”, бо там не справжня опозиція

Андрій Парубій в Чернівцях. Він пішов з "Нашої України", бо там не справжня опозиціяУ рамках загальної акції, що була оголошена минулої п’ятниці лідером об’єднаної опозиції Арсенієм Яценюком «Україна проти Януковича», на Буковині побував народний депутат Андрій Пару бій. Метою поїздок депутатів від об’єднаної опозиції по Україні є інформування українського загалу про останні події у Києві та про плани опозиції на майбутнє. Насамперед народний депутат закцентував увагу на так званому «мовному» законі Ківалова – Колісниченка, котрий, за його словами, «наробив багато шуму». Парубій нагадав, що до цього «закону» було більше, ніж 2 тисячі поправок, і жодна з них не була прийнята, бо Адам Мартинюк не поставив на голосування жодної з них. До того ж, за цей сумнозвісний закон «голосували не люди, не депутати, а їхні картки – партія регіонів привела до верховної ради своїх водіїв і охоронців і тому вони так голосують. Свого часу за ініціативою Арсенія Яценюка у верховній раді була встановлена система, що це унеможливлює. А ПР відмовилася від неї. Тому всі законодавчі акти можна вважати не прийнятими», – сказав Андрій Парубій.

Повертаючись до «мовного» Закону, Андрій Парубій зауважив, що фактично він не був прийнятий, адже навіть голова верховної ради, котрий представляє владну більшість, його не підписав. Саме тому цей закон не може вступити в законну силу, в тому числі він не підписаний і президентом. Депутати від опозиції зразу закликали до спротиву, і Київ побачив, яка кількість громадян України стала на захист рідної мови.

– Три дні і 3 ночі ми мали по кілька атак «спецназу». Вперше президент переніс прес – конференцію, бо побоявся прийти до Народного дому, – ділився з присутніми народний депутат. – Була небезпека, що головою верховної ради оберуть Мартинюка… Вони закрили сесію верховної ради і ми поховали закон Ківалова – Колісниченка, і вважаємо це своєю тактичною перемогою. Але вони можуть скликати позачергову сесію, тому ми пояснюємо людям про небезпеку і закону, і влади Януковича. Якщо ми їм дозволимо надалі мати більшість у верховній раді, так і буде. Головний вирішальний бій – 28 жовтня, тоді вирішиться, чи матиме ця влада можливість і надалі приймати антиукраїнські закони. Зараз найголовніше – виробити спільний план дій на майбутнє. Ми знаємо, що багато людей не підуть на вибори і хочемо виправити цю та інші помилки, які є на сьогодні. Важливо розповідати, яких будемо вживати заходів, коли переможемо 28 жовтня.

Відповідаючи на запитання присутніх, депутат відзначив великий позитив у процесі об’єднання опозиційних політиків, котрі переступили через власні амбіції, аби Україна долучилася до європейської сім’ї, а не до Путіна, Лукашенка та їм подібних. Досягненню наміченої мети будуть перешкоджати і створені політичні клони, тому українцям слід бути дуже уважними.

Створення клону Ющенком для самостійного «походу» на вибори депутат вважає помилкою, тому він покинув «Нашу Україну».

– Моє місце там, де опозиція, – наголосив Парубій.

Оцінюючи поведінку Литвина, політик наголосив, що «за нього не можна гарантувати». А наразі будь – які соціологічні дослідження показують, що опозиція «має шанси взяти більшість на виборах». Звичайно, не обійдеться без фальсифікації. Тому нині у угоді об’єднаної опозиції та в угоді з іншими політичними силами міститься норма не допустити цього попри те, що влада усвідомлює необхідність фальсифікації.

Наталія Брянська
Світлина razom.org.ua

peredplata