На Буковині влада забезпечує свободу слова в анекдотичний спосіб

На Буковині влада забезпечує свободу слова в анекдотичний спосібДо Кіцманської районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» звернулися кілька громадян, які працюють на підприємстві у селі Брусниця котре належить родині відомого буковинського високопосадовця. Люди скаржаться, що їх у примусовому порядку змушують передплачувати газету «Свобода».

Як виявилося, йдеться про обласне друковане видання, назва якого співзвучна із друкованим органом Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Як зазначив голова Кіцманської районної організації ВО «Свобода» Ігор Гринюк, після першого звернення свободівці провели розслідування. З’ясувалося, що працівників зазначеного підприємства змушують передплатити газету в якій щономера вихваляють крайову виконавчу владу. Однак виконавці цього наказу переплутали назву друкованого засобу масової інформації.

«Ми ніколи не практикували і не збираємось практикувати методи примусу щодо наших партійців, прихильників, а тим більше простих громадян. Цей випадок є прикладом бездумності виконавців наказів окремих посадовців. Хочу наголосити, що Всеукраїнське об’єднання «Свобода» не має жодного стосунку до цього факту. З іншого боку, ті працівники підприємства, які вже передплатили наше видання, матимуть змогу отримати неупереджену інформацію про те, що коїться у державі. Вони точно про це не пошкодують», – зазначив Ігор Гринюк.

Свободівець звернувся до керівництва підприємства, яке знаходиться у селі Брусниця Кіцманського району, з проханням припинити практику примусу щодо своїх підлеглих.

«Кожному громадянину України Конституцією гарантовано свободу світогляду. Відповідно жоден посадовець чи будь-хто не має права порушувати ці свободи. Також хочу звернутися до всіх буковинців, якщо вас примушують передплачувати будь-які газети, повідомляйте про ці факти до приймалень Всеукраїнського об’єднання «Свобода», – підкреслив Ігор Гринюк.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata