Папієв переконаний, що Буковина процвітає, а Москаль каже, що та вичерпала свій економічний потенціал

Папієв переконаний, що Буковина процвітає, а Москаль каже, що та вичерпала свій економічний потенціалЦифри статистичного бюлетеня «Економічне та соціальне становище Чернівецької області за перше півріччя 2012 року» підтверджують висловлені мною раніше незадовільні прогнози — область майже вичерпала свій економічний потенціал, — заявляє народний депутат Геннадій Москаль. — Так, за перше півріччя експорт упав до рекордної за 21 рік незалежності цифри і становить 46 мільйонів 282,5 тисяч доларів США (89,3 % до аналогічного періоду минулого року). Зате імпорт зріс на 105,1% і становить 71 мільйон 174,7 тисяч доларів. Таким чином, від’ємне сальдо зовнішньоекономічної діяльності — мінус 24 мільйони 892,3 тисяч доларів.

При експорті товарна структура зовнішньої торгівлі області становить 26,4 відсотки, причому це експорт деревини, вирубування якої несе екологічну загрозу Карпатам.

21 % експорту — одяг і вироби з текстилю на давальницькій сировині, яка переробляється на швейних фабриках області й експортуються в інші країни світу. Примітно, що експорт текстильних виробів становить усього 78,9% від аналогічного періоду минулого року, а це свідчить про зниження потужностей легкої промисловості області.

Тим часом прес-служба ОДА каже протилежне:

\”Сьогодні, 23 липня, голова облдержадміністрації Михайло Папієв під час проведення щотижневої апаратної наради наголосив, що правильність дій влади щодо соціально-економічного розвитку області підтверджується висновками незалежних експертів. «На це звернув увагу Президент України Віктор Янукович під час моєї доповіді 20 липня. Глава держави дав добру оцінку Чернівецькій області, позаяк ми отримали ще одну першу позицію у загальноукраїнських рейтингах. Місто Чернівці перемогло у рейтингу найкомфортніших міст для життя в Україні за версією журналу «Фокус».

Від додав, що Чернівці цього року за показниками комфортності життя випередили навіть столицю України – Київ, яка посилено готувалась та розвивала інфраструктуру до проведення Євро-2012. «Під час формування індексу комфортності експерти журналу «Фокус» беруть до уваги наступні показники: кількість шкіл у місті, завантаженість дитячих садків, якість медичного обслуговування, якість послуг у житлово-комунальній сфері, торгову інфраструктуру, транспортне сполучення, екологічну ситуацію тощо. Цікаво, що у жодному із параметрів, які враховував журнал «Фокус», ми не набрали максимальної кількості балів. Натомість ми отримали позитивні оцінки по всіх позиціях. Отже, саме стабільність, яка притаманна нашій роботі, вивела нас у переможці», – повідомив Михайло Папієв. Він додав, що перемога Чернівців та лідерство Чернівецької області у показнику індексу людського розвитку Україні засвідчують якісну роботу влади спільно із громадою. – Вкотре хочу сказати, що це не перемога чиновників і влади. Це наша спільна перемога: кожного чернівчанина та жителя нашої області, – підсумував Михайло Папієв.\”

А як насправді, то, певно, кожен відчуває на власній кишені.

peredplata