На буковинській митниці вилучено товару майже на 1,7 мільйона

Упродовж вихідних співробітниками Чернівецької митниці ДФС зафіксовано 17  порушень митних правил

За протоколами вилучено товари та транспортні засоби загальною вартістю майже 1,7 млн. грн.

Про це інформує Чернівецька митниця.

Зокрема, сьогодні вночі у пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» під час здійснення митного контролю транспортного засобу «Мерседес» буковинськими митниками у співпраці із працівниками УСБУ в Чернівецькій області виявлено не задекларований товар на суму майже 827 тисяч гривень.

35-річний водій легковика, мешканець Глибоччини, який разом з пасажирами прямував в приватних справах з України до Румунії, для проходження митного контролю обрали смугу руху “зелений коридор”. Такими своїми діями громадяни засвідчили, що не перевозить обмежені або заборонені до перевезення предмети або цінності.

Згідно рішення митного органу транспортний засіб та громадяни були переведені на смугу руху “червоний коридор”. Під час здійснення митних формальностей виявлено приховані 236 каністр концентратів «Круйзер» та «Гаучо 600 FS, ТН», призначених для обробки насіння.

  Таким чином, вчинено дії, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України товарів з приховуванням від митного контролю шляхом використання способів та засобів, що утруднюють їх виявлення. За вказаним фактом складено протокол за ч.1 ст.483 МКУ, предмети правопорушення вилучено. Санкції статті передбачають також накладення штрафу у в розмірі 100 відсотків вартості товарів.

 

peredplata