У Чернівцях поліція викрила групу шахраїв, які ошукали громадян щонайменше на 200 тисяч гривень

Перебуваючи в слідчому ізоляторі, злочинці розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж техніки за низькими цінами. Отримавши від покупців гроші, шахраї так і не надсилали їм товар. Від дій зловмисників постраждали жителі Чернівців та інших областей. Про це повідомляє Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Детективи Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань, СБУ і співробітниками Чернівецького слідчого ізолятора під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області задокументували протиправну діяльність організованої злочинної групи, яка ошукувала громадян через мережу Інтернет.

Під час розслідування низки шахрайств поліцейські встановили організатора протиправної схеми та його поплічників. Правоохоронці з’ясували: перебуваючи в слідчому ізоляторі, 28-річний чоловік разом з двома сусідами по камері розміщували на популярних сайтах оголошення про продаж побутової та комп’ютерної техніки, а також мототранспорту.

Спілкуючись з покупцями, зловмисники вказували, що для отримання товару необхідно спочатку перерахувати гроші на банківську картку. Отримавши кошти, злочинці переставали виходити на зв’язок, або ж відверто повідомляли своїм жертвам, що їх ошукали. Для отримання грошей шахраї використовували банківську карту своєї спільниці, яка проживає в Чернівцях.

Залучивши спецпідрозділ «КОРД», поліцейські здійснили обшуки у камері слідчого ізолятора та вдома у спільниці. Правоохоронці вилучили мобільні телефони, сім-карти, банківські карти та ноутбуки, за допомогою яких вчинялися злочини, а також чорнові записи.

Наразі триває досудове розслідування. Поліцейські опрацьовують вилучені речові докази та встановлюють інших жертв шахраїв. Вирішується питання оголошення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

peredplata