Папієв каже, що неприйнятно поєднувати державну службу з участю у виборчій кампанії

Папієв каже, що неприйнятно поєднувати державну службу з участю у виборчій кампанії«Учасники виборчого процесу, які займають посади в органах влади, можуть займатися виборами лише у неробочий час, у вихідні дні, або ж брати відпустки на цей період. Неприйнятно поєднувати державну службу з участю у виборчій кампанії», – зазначив голова облдержадміністрації.

Михайло Папієв також підкреслив, що на Буковині передвиборчі перегони мають пройти цивілізовано, демократично і чесно. Він висловив сподівання, що учасники парламентської виборчої кампанії вестимуть агітаційну роботу не лише згідно з вимогами чинного законодавства, але й дотримуватимуться норм моралі і притаманних нашому краю традицій взаємоповаги і толернатності, і, таким чином, продемонструють свою європейськість.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, що ввечері 25 липня 2012 року прес-служба Чернівецької облдержадміністрації розповсюдило серед регіональних засобів масової інформації «агітаційний» прес-реліз Партії регіонів. Про це повідомили в Чернівецькому представництві ГМ \”ОПОРА\”. Це вже не перший випадок, коли Голова Чернівецької облдержадміністрації зловживає службовим становищем в партійних інтересах. Так, за повідомленням місцевих ЗМІ Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв під час робочої поїздки 19 липня 2012 року, відкриваючи після капітального ремонту терапевтичне відділення центральної районної лікарні, закликав мешканців села Зелена Кельменецького району голосувати за представників влади на найближчих парламентських виборах.

Такі дії щодо поєднання партійної та посадової діяльності суперечать статті 4 Закону України «Про політичні партії в Україні», який вказує, що органам державної влади, органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам заборонено виокремлювати у своєму ставленні певні політичні партії чи надавати їм привілеї, а також сприяти політичним партіям, якщо інше не передбачено законом, у провадженні їх діяльності.

Світлина Чернівці.Коментарі.

peredplata