Священик поцілував руку Путіну – той на нього замахнувся (відео)

Священик поцілував руку Путіну - той на нього замахнувся (відео)Ігумен Спасо-Преображенського Валаамського монастиря Мефодій спробував поцілувати руку президента Росії Володимира Путіна – той агресивним жестом висловив своє невдоволення.

Відеозапис викликав бурхливе обговорення в ЗМІ і блогах.

Прес-секретар Валаамського монастиря Михайло Шишков повідомив РІА \”Новости\”, що ігумен спробував поцілувати руку президента Росії Володимира Путіна в знак визнання народом Македонії \”великого російського народу\”. Він пояснив, що поцілунок руки характерний для східного православ\’я, цей жест означає смиренність, і в цій традиції не тільки мирянин цілує руку священика, але і священик – мирянину.

Священик є помічником ігумена Валаамського монастиря з прийому гостей, повідомив Шишков. \”Він македонець, він приїхав до Росії з Македонії і вирішив присвятити себе служінню Богу. Я особисто підійшов до отця Мефодія і запитав – ось в ЗМІ обговорюється питання, чому ви поцілували руку президента Росії. Він відповів -\” Я поцілував руку президента Росії в знак визнання маленьким народом великого російського народу \”, – розповів Шишков РІА \”Новости\”.

peredplata