Контрабандисти хотіли незаконно вивезти з Буковини 11 предметів, що є культурною та історичною цінністю

Контрабандисти хотіли незаконно вивезти з Буковини 11 предметів, що є культурною та історичною цінністюУ Чернівецькій області співробітники СБУ попередили спробу контрабандного вивезення з України 11 предметів, що є культурною та історичною цінністю.

Встановлено, що громадянин Молдови впродовж тривалого часу через своїх знайомих колекціонерів та за допомогою мережі Інтернет, шукав предмети старовини з метою незаконного їх переправлення за кордон. Після отримання посилок він особисто організовував їх контрабандне переміщення власним транспортним до Молдови.

7 серпня ц.р. правоохоронці затримали зловмисника у міжнародному пункті пропуску «Росошани-Брічень» Чернівецької обласної митниці при спробі незаконного переміщення предметів старовини через державний кордон України.

У ході огляду автомобіля оперативники виявили незадекларовані та приховані від митного контролю 11 предметів антикваріату (одну старовинну ікону та десять наконечників до стріл), які згідно з висновком служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон мають культурну та історичну цінність, для вивезення яких необхідний спеціальний дозвіл.

Слідчими УСБУ стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-група УСБУ в Чернівецькій області.

Світлина risu.org.ua

peredplata